Κρεμλίνο: «Προκλητική» η καθημερινή ενασχόληση της Δύσης με την «πυρηνική ρητορική»

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 12:44
UPD:12:48
Shutterstock
A- A A+

Τα σχόλια του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα μπορούσαν να θεωρηθούν επιβεβαίωση ότι η στρατιωτική συμμαχία πολεμά στο πλευρό της Ουκρανίας στη σύγκρουση του Κιέβου με τη Μόσχα, ανέφερε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Υπενθυμίζεται ότι  ο Στόλτενμπεργκ είπε χθες ότι μια ρωσική νίκη στην Ουκρανία θα ήταν «μια ήττα για όλους μας».

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υποστήριξε επίσης ότι η ρητορική των δυτικών ηγετών σχετικά με την πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων είναι επιβλαβής και προκλητική.

«Εκφράζουμε καθημερινά τη λύπη μας που οι αρχηγοί κρατών της Δύσης ασχολούνται καθημερινά με την πυρηνική ρητορική», ανέφερε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι μια τέτοια πρακτική είναι «προκλητική». Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, η Μόσχα «δεν θα λάβει μέρος σε αυτό».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνάντησης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, ο Πεσκόφ σημείωσε ότι επί του παρόντος, δεν υπάρχουν σχέδια για πιθανές συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών. Να σημειωθεί ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Τρίτη ότι η Ρωσία δεν θα απορρίψει μια συνάντηση μεταξύ Πούτιν και τΜπάιντεν στην συνάντηση της G20. Σχολιάζοντας αργότερα ο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν έχει καμία «πρόθεση» να συναντηθεί με τον Πούτιν, αλλά πρόσθεσε πως αυτό θα «εξαρτηθεί», ιδίως από το εάν ο Ρώσος ομόλογός του εκδηλώσει την πρόθεση να συζητήσει την απελευθέρωση Αμερικανίδας Μπρίτνι Γκράινερ που παραμένει φυλακισμένη στη Ρωσία.

 Τέλος, ο Πεσκόφ αναφέρθηκε στις αντιφατικές δηλώσεις που έγιναν χθες αναφορικά με τον Έλον Μασκ και την είδηση ότι ο πλουσίοτερος άνθρωπος στον κόσμο είχε μιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο προτού δημοσιεύσει το «ειρηνευτικό του σχέδιο» για την Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Πούτιν είχε μόνο μία τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλον Μασκ, η οποία έγινε πριν από ενάμιση χρόνο.

Το ίδιο υποστήριξε και ο Μασκ, διαψεύδοντας τον επικεφαλής του Eurasia Group Ιαν Μπρέμερ, ο οποίος υποστήριξε πως ο ίδιος ο Έλον Μασκ του αποκάλυψε πως είχε μιλήσει με τον Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή