Κόρινθος: «Εγκέλαδος» ονομάζεται το σχέδιο της αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 18:08
UPD:18:11
A- A A+

«Εγκέλαδος» ονομάζεται το σχέδιο της αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών,  που θα επικαιροποιηθεί και θα αναρτηθεί, μετά τη συνεδρίαση στο δημαρχείο της Κορίνθου, του συντονιστικού τοπικού οργάνου του δήμου Κορινθίων.

Παρουσία όλων των εμπλεκομένων, συζητήθηκε η δράση για την ετοιμότητα της αντιμετώπισης των κινδύνων απ΄ την πιθανή εκδήλωση σεισμών, ενώ εξετάστηκαν και θέματα που αφορούν την καταγραφή των δεδομένων και την επισήμανση των αρμοδιοτήτων, του κάθε φορά.

Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες, κατέγραψαν τις ενέργειες και τα προληπτικά μέτρα που αποφάσισε το συντονιστικό.

Σημειώνεται ότι στην Στερεά Ελλάδα αλλά και στην Αθήνα έγινε αισθητός ο σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη 1.02 τα ξημερώματα της Κυριακής με επίκεντρο 12 χλμ. ανατολικά της Δεσφίνας, στον Κορινθιακό Κόλπο, με τους σεισμολόγους να παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην ευρύτερη περιοχή.

«Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στην Στερεά Ελλάδα και την Αθήνα παρότι έγινε σε απόσταση 112 χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά της πρωτεύουσας», έγραψε σε ανάρτησή του ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης. Όπως εξήγησε, «αυτό οφείλεται στην κατευθυντικότητα των σεισμικών κυμάτων, επειδή το σεισμικό ρήγμα έχει μία κατευθυντικότητα από τη Δύση προς την Ανατολή». «Άρα, έχουμε έντονη αισθητότητα στην Αττική, αλλά και στην Κόρινθο» πρόσθεσε. 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή