Σεισμός 5 Ρίχτερ στον Κορινθιακό ταρακούνησε και την Αθήνα

Τι λένε οι σεισμολόγοι
Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2022 01:43
UPD:09:59
ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
A- A A+

Σεισμική δόνηση 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή περίπου στη 01:00 σε περιοχές της Αχαΐας και της Κορινθίας.

Σύμφωνα με αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρό της εντοπίστηκε περίπου 12 χιλιόμετρα νότια της Δεσφίνας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε περί τα 13 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 16 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιτέας.

Μιλώντας στο Ertnews ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας είπε πως πρόκειται για έναν επιφανειακό σεισμό στην περιοχή του βόρειου Κορινθιακού.«Είναι μία δόνηση που εντάσσεται στα πλαίσια της σεισμικότητας της περιοχής και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου» τόνισε.

«Ο Κορινθιακός Κόλπος έχει δώσει ισχυρούς σεισμούς και γι' αυτό πρέπει οι επιστήμονες να είμαστε επιφυλακτικοί για το εάν ήταν ο κύριος σεισμός» ανέφερε από την πλευρά του μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Υπογράμμισε ακόμη πως οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και να λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός μετασεισμού έως και 4,5 Ρίχτερ.  

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή