Καμία ένδειξη για χρήση πυρηνικών από τη Ρωσία (GCHQ)

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 15:36
UPD:15:38
via REUTERS/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY
A- A A+

Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενδείξεις ότι η Ρωσία εξετάζει τη χρήση πυρηνικών όπλων στον πόλεμο της Ουκρανίας, επισημαίνουν η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών GCHQ και προειδοποιεί πως είναι επικίνδυνο να γίνεται συνεχώς λόγος για τον πυρηνικό κίνδυνο. 

Ο επικεφαλής της GCHQ, Σερ Τζέρεμι Φλέμινγκ, μίλησε στο ΒΒC για το θέμα και σημείωσε πως βρετανικές, αμερικανικές ή άλλες δυτικές μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν καμία ένδειξη ύποπτης δραστηριότητας των Ρώσων σε αυτό το πεδίο. «Οι συζητήσεις για πυρηνικά όπλά είναι πολύ επικίνδυνες. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί όταν μιλάμε για την πιθανή χρήση τους» προειδοποίησε. 

«Είναι ξεκάθαρο σε εμένα ότι ενώ δεν μας αρέσει ο τρόπος που η ρωσική πολεμική μηχανή και ο πρόεδρος Πούτιν συνεχίζουν αυτόν τον πόλεμο, μένουν εντός του δόγματος που κατανοούμε για τη χρήση των όπλων, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών» τόνισε. 

Πρόσθεσε δε: «Είμαι σίγουρος ότι και ο Πούτιν ανησυχεί για τους κινδύνους της κλιμάκωσης. Το σκέφτεται βέβαια με διαφορετικούς όρους. Αλλά νομίζω ότι είναι ένα σημάδι το γεγονός ότι δεν έχει καταφύγει σε άλλες μορφές διεξαγωγής του πολέμου». 

Ο Φλέμινγκ σε ομιλία του απόψε αναμένεται να υπογραμμίσει πως ο μηχανισμός λήψης αποφάσεων του Πούτιν έχει αποδειχθεί προβληματικός. «Γνωρίζουμε- και οι Ρώσοι στρατηγοί στο πεδίο της μάχης το ξέρουν- πως οι ρωσικές δυνάμεις ξεμένουν από πολεμοφόδια» θα πει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το BBC.

Θα υποστηρίξει επίσης ότι η επιστράτευση φυλακισμένων και άπειρων νεαρών «αποκαλύπτει ότι η Ρωσία βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση», ενώ θα τονίσει πως ο Πούτιν κάνει συνεχώς λάθη και απομονώνεται. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή