Ουκρανία: Δέκα νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τα ρωσικά πλήγματα

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 14:55
UPD:15:57
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 60 τραυματίστηκαν στο σημερινό μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων της Ρωσίας εναντίον του Κιέβου και άλλων ουκρανικών πόλεων, σύμφωνα με την ουκρανική αστυνομία.

Νωρίτερα, οι αρχές στο Κίεβο ανακοίνωσαν ότι οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 24 τραυματίστηκαν από την επίθεση στην περιοχή Σεφτσενκιβσκί στην ουκρανική πρωτεύουσα σήμερα το πρωί.

REUTERS/GLEB GARANICH
VIA REUTERS/SOCIAL MEDIA

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Μαριάνα Ρέβα είπε ότι οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να λάβουν υπόψη τα «προειδοποιητικά σήματα» μετά τις επιθέσεις. «Σήμερα το πρωί φάνηκε πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούμε με πειθαρχία όλες τις συστάσεις που δίνονται από τις αρχές. Επομένως, με το πρώτο σήμα συναγερμού, θα πρέπει να κατεβείτε στο καταφύγιο, γιατί αυτό είναι αφορά τη ζωής και την υγεία σας», ανέφερε.

REUTERS/STRINGER

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι η χώρα του «έχει να κάνει με τρομοκράτες». Μιλώντας έξω από το προεδρικό γραφείο που βρίσκεται κοντά στο σημείο που έπληξαν ορισμένοι από τους πύραυλους, ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι στοχεύει εγκαταστάσεις ενέργειας και αμάχους. «Επιλέξανε σκόπιμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και αυτούς τους στόχους, για να προκαλέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κακό», είπε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή