Ζελένσκι: Οι δύο στόχοι των ρωσικών επιθέσεων

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 11:32
UPD:12:14
REUTERS/VALENTYN OGIRENKO
A- A A+

Το μπαράζ ρωσικών επιθέσεων στο Κίεβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας το πρωί της Δευτέρας είχε στόχο τις υποδομές ενέργειας και τους αμάχους, σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι στόχοι αυτοί επιλέχθηκαν για να προκαλέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά στους αμάχους, πρόσθεσε. «Η συγκεκριμένη ώρα και αυτοί οι στόχοι επιλέχθηκαν ειδικά για να προκαλέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αριθμός των εγκαταστάσεων που έχουν χτυπηθεί, όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ, ανέρχεται στις 11. «Μέχρι τις 11 π.μ. (τοπική ώρα), 11 σημαντικές εγκαταστάσεις σε οκτώ περιοχές και την πόλη του Κιέβου υπέστησαν ζημιές», ανέφερε προσθέτοντας ότι κάποιες περιοχές έχουν αποκοπεί. «Είναι απαραίτητο να είμαστε προετοιμασμένοι για προσωρινές διακοπές φωτός, παροχής νερού και επικοινωνίας», είπε. 

Σε δήλωσή του μετά τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων στο κέντρο του Κιέβου, στο Ντνίπρο, τη Ζαπορίζια και τη Λβιβ, ο Ζελένσκι είπε:

«Το σημερινο πρωινό είναι δύσκολο. Έχουμε να κάνουμε με τρομοκράτες... Έχουν δύο στόχους. Ενεργειακές εγκαταστάσεις – σε όλη τη χώρα, την περιφέρεια του Κιέβου και τις περιοχές Χμελνίτσκι , Λβιβ και Ντνιπρο, Βινίτσα, την περιοχή Φρανκιβ, τη Ζαπορίζια, την περιοχή Σουμι, τις περιοχές Χάρκοβο, Ζίτομιρ, Κιροβοχράντ, το νότο. Θέλουν πανικό και χάος, θέλουν να καταστρέψουν το ενεργειακό μας σύστημα».

«Ο δεύτερος στόχος είναι οι άνθρωποι. Τέτοιος χρόνος και τέτοιοι στόχοι επιλέχθηκαν ειδικά για να προκαλέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά. Μείνετε σε καταφύγια σήμερα. Να ακολουθείτε πάντα τους κανόνες ασφαλείας. Και να θυμάστε πάντα: η Ουκρανία ήταν εδώ πριν εμφανιστεί αυτός ο εχθρός, η Ουκρανία θα είναι εδώ μετά από αυτόν», συνέχισε. 

Νωείτερα ο Ζελένσκι είχε κατηγορήσει την Ρωσία ότι θέλει να σβήσει από τον χάρτη την Ουκρανία. «Προσπαθούν να μας καταστρέψουν και να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης. Θέλουν να καταστρέψουν τους ανθρώπους μας που κοιμούνται στο σπίτι στη Ζαπορίζια. Να σκοτώσυν του ανθρώπους που πηγαίνουν να δουλέψουν στο Ντνίπρο και το Κίεβο. Ο συναγερμός δεν σταματά σε ολόκληρη την Ουκρανία. Υπάρχουν βλήματα που χτυπούν. Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Παρακαλώ μην αφήνετε τα καταφύγια. Φροντίστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας. Ας κρατηθούμε και ας είμαστε δυνατοί», είχε πει. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή