Την Τετάρτη θα απολογηθεί ο 53χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε 12χρονη

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 13:57
UPD:15:10
Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
A- A A+

Την Τετάρτη θα απολογηθεί τελικά στον ανακριτή ο 53χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε κι εξέδιδε μια 12χρονη στον Κολωνό, μετά τη νέα προθεσμία που ζήτησε.

Συνοδεία αστυνομικών ο κατηγορούμενος αποχώρησε από τα δικαστήρια χωρίς να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί και ο 42χρονος συγκατηγορούμενος του.

Αποτροπιασμός για τις αποκαλύψεις 

Οι αποκαλύψεις για τον 53χρονο που ασελγούσε συστηματικά και εξέδιδε το δωδεκάχρονο κορίτσι σοκάρουν. Μετά την αποκάλυψη της αποτρόπαιας πράξης του φερόμενου ως δράστη της σεξουαλικής κακοποίησης, στη γειτονιά όπου διέμενε η οικογένεια του ανήλικου θύματος, επιχειρηματίας καταστήματος που γειτνιάζει με το μαγαζί του κατηγορούμενου δήλωσε σοκαρισμένος από την είδηση της σύλληψής του, κάνοντας λόγο για μία εξαιρετική οικογένεια.

«Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα. Είμαστε όλοι πολύ σοκαρισμένοι. Οι λεπτομέρειες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας είναι ανατριχιαστικές. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι δίπλα στο σπίτι μας υπάρχουν αυτά τα γεγονότα. Όλα κυλούσαν φυσιολογικά» δήλωσε στην ΕΡΤ.

Για την υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο μίλησε στην ΕΡΤ και ο Στράτος Μαυροειδάκος, γ.γ. της Ένωσης Ειδικών Φρουρών, εξηγώντας ότι οι συνάδελφοί του στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων έχουν ήδη σχηματίσει δικογραφία με βαρύτατα αδικήματα εναντίον του κατηγορουμένου.

«Οι υπεράνω υποψίας είναι συνήθως οι δράστες τέτοιων καταστάσεων» σχολίασε ο κ. Μαυροειδάκος. Μιλώντας για τον κατηγορούμενο, επισήμανε ότι ήταν κοινωνικός και είχε ένα προφίλ ανθρώπου που ενδιαφερόταν για τους γύρω του.

«Πίσω από αυτή την προσωπικότητα η πρώτη εικόνα δείχνει έναν στυγνό παιδεραστή» υποστήριξε ο γ.γ. της Ένωσης των Ειδικών Φρουρών, τονίζοντας ότι η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει πολύ δουλειά να κάνει προκειμένου να ξεδιαλύνει την αποτρόπαιη αυτή υπόθεση.

Γ. Οικονόμου για 53χρονο: Ήταν μέλος της Ν.Δ. - Ανεστάλη η ιδιότητά του

«Φριχτά και αποτρόπαια» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για τη δράση του 53χρονου στον Κολωνό, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε 12χρονη. Ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε πως ο συγκεκριμένος άνδρας διατέλεσε μέλος της Ν.Δ. προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι ήδη σε αναστολή η κομματική ιδιότητά του. 

«Είναι σοκαρισμένο το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Οι ελληνικές αρχές φροντίζουν ώστε να αποσαφηνιστεί κάθε πτυχή της υπόθεσης, να τιμωρηθεί ο ενορχηστρωτής και όλοι οι συνένοχοι και να υπάρχει διαρκής στήριξη στο θύμα» ανέφερε. 

Σημείωσε παράλληλα πως η οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνιακής ή πολύ περισσοτερο πολιτικής εκμετάλλευσης τέτοιων υποθέσεων - στοχοποιώντας πρόσωπα που κατά καιρούς μπορεί να είχαν φωτογραφηθεί μαζί του προφανώς αγνοώντας πληρως αυτές τις φρικτές και αδιανόητες πράξεις, είναι απαράδεκτη».

Χρ. Σπίρτζης: Απόπειρα συγκάλυψης αν δεν δοθούν τα στοιχεία των συλληφθέντων

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της KO ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος ανέφερε πως «προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι οι Αρχές ακόμα δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο συλληφθέντων, όσο και των 213 ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον 53χρονο, αφού είχαν δει πρώτα το πορνογραφικό υλικό, προκειμένου να ταυτοποιηθούν από ενδεχόμενα άλλα θύματα».

«Το γεγονός ότι το κτήνος από τον Κολωνό που βίαζε και εξέδιδε 12χρονο κορίτσι είναι σάρκα από τη σάρκα της Ν.Δ. και έχει φωτογραφηθεί με τα μισά στελέχη του κόμματος από μόνο του δεν είναι αναγκαστικά μεμπτό, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι εξ αυτών, όπως ο κ. Πατούλης, εκθείαζαν δημοσίως το ήθος του» σχολίασε.

Όπως σημείωσε, «οποιαδήποτε καθυστέρηση, τόσο στη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους, όσο και στην έρευνα κινητών και υπολογιστών τους, όπως είχε γίνει στην περίπτωση Λιγνάδη, δεν θα είναι απλά αισχρή και εγκληματική. Θα είναι απόπειρα συγκάλυψης».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή