Σεισμική δόνηση 5,1 Ρίχτερ κοντά στο Μαντούδι

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008 05:40
UPD:12:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο στα ανατολικά του Μαντουδίου της Εύβοιας. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 05:06 και προερχόταν από απόσταση 95 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Αθήνας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

«Σφάλμα στο υπολογιστικό σύστημα»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρχικώς, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών έκανε λόγο για 6,6 Ρίχτερ αλλά μετά από λίγο η ανακοίνωση διορθώθηκε.

Ο σεισμολόγος βάρδιας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας απέδωσε τη λανθασμένη εκτίμηση σε «σφάλμα στο υπολογιστικό σύστημα του αυτόματου υπολογισμού του μεγέθους».

Από την πλευρά του ο ομότιμος καθηγητής Σεισμολογίας Βασίλης Παπαζάχος χαρακτήρισε το γεγονός «πολύ σημαντικό, επικίνδυνο και τελείως αδικαιολόγητο» τονίζοντας ότι «αυτό οφείλεται στην έλλειψη συνεργασίας των Σεισμολογικών Ινστιτούτων, αλλά και στη μη ανάπτυξη όπως θα έπρεπε από το ελληνικό κράτος του Εθνικού Δικτύου Σεισμογράφων».

«Ελπίζω», πρόσθεσε, «ο νέος πρόεδρος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Μακρόπουλος να αλλάξει αυτή την κατάσταση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή