ΗΠΑ: Με 6% προηγείται ο Μπαράκ Ομπάμα

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008 08:46
A- A A+

Προβάδισμα έξι ποσοστιαίων μονάδων επί του Ρεπουμπλικανού Τζον Μακέϊν έχει αποκτήσει ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία, Μπαράκ Ομπάμα, μία ημέρα πριν από την τελευταία τηλεμαχία τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση των οργανισμών Reuters/C-SPAN/Zogby που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο Ομπάμα προηγείται του Μακέϊν με 49% έναντι 43% μεταξύ των Αμερικανών πολιτών που είναι πιθανό να ψηφίσουν στην τελευταία αυτή τετραήμερη δημοσκόπηση έχοντας αυξήσει τις δυνάμεις του από το 4% της προηγούμενης Δευτέρας και με τη δημοσκόπηση να έχει περιθώριο σφάλματος 2,9%.

Το 4% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι παραμένουν αναποφάσιστοι.

«Ξεκάθαρα ήταν μια ακόμη κακή ημέρα για τον Τζον Μακέϊν. Εχουν απομείνει τρεις εβδομάδες και είναι ασφαλές να πούμε ότι δεν έχει αρκετό χρόνο για να ανατρέψει το αποτέλεσμα», δήλωσε ο ειδικός στις δημοσκοπήσεις Τζον Ζόγκμπι.

Ο Ομπάμα έχει αποκτήσει προβάδισμα 17 ποσοστιαίων μονάδων στους ανεξάρτητους και διατηρεί το προβάδισμα των 11 ποσοστιαίων μονάδων στις γυναίκες, δύο κατηγορίες ψηφοφόρων «κλειδιά» για τις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.

Ο Ομπάμα προηγείται και στους άνδρες, έχει διευρύνει το προβάδισμά του στους Καθολικούς και τους Ισπανόφωνους και προηγείται του Μακέϊν σε κάθε ηλικιακή ομάδα, ακόμα και σε εκείνη των άνω των 65 ετών, που υπήρξαν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

Ο 72χρονος Μακέϊν έχει προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ των λευκών και ένα μικρό στους ψηφοφόρους με υψηλές αποδοχές.

«Ο Μακέιν χάνει έδαφος στις κατηγορίες ψηφοφόρων που υποτίθεται ότι είχε εξασφαλισμένους και σε εκείνες, όπου έπρεπε να είναι ανταγωνιστικός», δήλωσε ο Ζόγκμπι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή