Κρεμλίνο: Πώς σχολιάζει το «ειρηνευτικό σχέδιο» του Έλον Μασκ

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 15:08
UPD:15:12
Shutterstock
A- A A+

Θετικά βλέπει το Κρεμλίνο το «ειρηνευτικό σχέδιο» που πρότεινε ο Έλον Μασκ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. 

Υπενθυμίζεται ότι ο δισεκατομμυριούχος μέσω σειράς αναρτήσεών του στο Twitter πρότεινε- μεταξύ άλλων- στην Ουκρανία να αναζητήσει μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων για την εισβολή από τη Ρωσία και να παραχωρήσει οριστικά στην Ρωσία την Κριμαία. Οι προτάσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην ουκρανική πλευρά. Το σχέδιο συνοψίζεται σε τέσσερα σημεία τα οποία μάλιστα «έτρεξε» σε σχετική δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης έδειχναν ότι σχεδόν το 60% διαφωνούσε με το σχέδιο. 

«Είναι πολύ θετικό ότι κάποιος όπως ο Έλον Μασκ αναζητά μια ειρηνική διέξοδο από αυτήν την κατάσταση. Σε σύγκριση με πολλούς επαγγελματίες διπλωμάτες, ο Μασκ εξακολουθεί να ψάχνει τρόπους για να επιτύχει την ειρήνη. Και η επίτευξη ειρήνης χωρίς την εκπλήρωση των όρων της Ρωσίας είναι απολύτως αδύνατη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Έλον Μασκ, ο Πεσκόφ υποστήριξε ότι τα «bots» - οι ψεύτικοι λογαριασμοί στο Twitter - «συμμετείχαν ενεργά στην ψηφοφορία.

Η Μόσχα είναι πάντα ανοιχτή στον τερματισμό της σύγκρουσης μέσω διαπραγματεύσεων, πρόσθεσε ο Πεσκόφ επικρίνοντας παράλληλα το νέο ουκρανικό διάταγμα που αποκλείει διαπραγμετεύσεις με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Το διάταγμα που υπέγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένκσι κηρύσσει επισήμως την προοπτική οποιασδήποτε συνομιλίας με τον ηγέτη του Κρεμλίνου «αδύνατη».

«Αυτός (ο Πούτιν) δεν ξέρει τι είναι αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια. Ως εκ τούτου, είμαστε έτοιμοι για διάλογο με τη Ρωσία, αλλά με έναν άλλο πρόεδρο της Ρωσίας», είχε δηλώσει ο Ζελένσκι την Παρασκευή.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή