Μέρισμα για τους πολίτες από τη στήριξη των τραπεζών ζητά το ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008 20:43
A- A A+

«Ο Έλληνας φορολογούμενος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σηκώσει πρόσθετα βάρη, αλλά αντίθετα πρέπει να αποκτήσει σημαντικό "μέρισμα" από το σχέδιο στήριξης του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Αυτό δήλωσε η αρμόδια πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, καλώντας την κυβέρνηση, η οποία θα ανακοινώσει τα σχετικά μέτρα «να διασφαλίσει ότι δεν θα προχωρήσει στη δημοσιονομική στήριξη ιδιωτικών τραπεζικών οργανισμών με τη μορφή "λευκής επιταγής" από τον Έλληνα φορολογούμενο». Επίσης, ζητά να διασφαλιστεί ότι «η ρευστότητα αυτή δεν θα χρησιμοποιηθεί για κερδοσκοπικούς σκοπούς και αδιαφανείς τοποθετήσεις, αλλά θα ενισχύσει ουσιαστικά την απρόσκοπτη δανειοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των επαγγελματιών και, της οικοδομικής δραστηριότητας, που σήμερα έχει καταρρεύσει, μέσω των στεγαστικών δανείων.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τονίζει ακόμη πως σε περίπτωση παροχής κρατικών εγγυήσεων στη διατραπεζική αγορά, η τιμολόγηση θα πρέπει να γίνει με όρους που να διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον. Σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, το ίδιο πρέπει να γίνει και στην περίπτωση που το ελληνικό Δημόσιο κληθεί να στηρίξει τραπεζικό ίδρυμα, με την αγορά μετοχών ή την ανταλλαγή τίτλων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή