«Θα εφαρμόσουμε το πακέτο Αχτισάαρι», δήλωσε ο πρόεδρος του Κοσόβου

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008 10:05
A- A A+

Η εντολή της ευρωπαϊκής αποστολής στο Κόσοβο, της EULEX, αφορά στην εφαρμογή του σχεδίου του πρώην απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών στο Κόσοβο, Μάρτι Αχτισάαρι, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Κοσόβου, Φατμίρ Σεϊντίου.

«Θα εφαρμόσουμε το πακέτο Αχτισάαρι. Η EULEX είναι μια δομή που συγκροτήθηκε από τις χώρες της Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, επειδή αυτή ήταν η ιδέα μας κι αυτό που ζητήσαμε. Πιστεύουμε ότι η όλη δράση της αποστολής αυτής θα πρέπει να συμβαδίζει με το πακέτο Αχτισάαρι. Η αποστολή δεν έχει άλλη εντολή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σεϊντίου, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Πρίστινα.

Σε επιστολή του προς τον επικεφαλής της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χαβιέρ Σολάνα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, αναφέρει - μεταξύ άλλων - ότι η EULEX θα πρέπει να είναι ουδέτερη απέναντι στο ζήτημα του καθεστώτος του Κοσόβου.

Ο κ. Σεϊντίου δήλωσε ότι το καθεστώς του Κοσόβου δεν είναι διαπραγματεύσιμο, επειδή έχει επιλυθεί μια και για πάντα, με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή