Γαλλία: «Δεν υπάρχει κίνδυνος για ολικό μπλακ άουτ, αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση»

Σύμφωνα με τον διαχειριστή δικτύου ηλεκτροδότησης RTE δεν μπορούν να αποκλειστούν κάποιες διακοπές κατά την κορύφωση της ζήτησης
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 12:09
UPD:12:12
REUTERS/Gonzalo Fuentes
A- A A+

Δεν υπάρχει κίνδυνος για ολικό μπλακ άουτ στη Γαλλία φέτος τον χειμώνα λόγω της ενεργειακής κρίσης, αλλά δεν μπορούν να αποκλειστούν κάποιες διακοπές στην ηλεκτροδότηση κατά την κορύφωση της ζήτησης, ανέφερε σήμερα ο διαχειριστής δικτύου ηλεκτροδότησης RTE.

Ο RTE ανέφερε ότι η μείωση της εθνικής κατανάλωσης ηλεκτρισμού κατά 1-5% στα περισσότερα σενάρια και έως 15% στο πιο ακραίο σενάριο έλλειψης αερίου και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών θα μπορούσε να βοηθήσει να αποτραπεί μια κρίση. Πρόσθεσε πάντως ότι θα είναι σε επαγρύπνηση για να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά από τον Νοέμβριο, ή και νωρίτερα εάν χρειαστεί. Το RTE συνήθως ξεκινά αρχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις του χειμώνα τον Ιανουάριο.

Οι κίνδυνοι στην προμήθεια είναι ιδιαιτέρως υψηλοί μεταξύ του Νοεμβρίου και του Ιανουαρίου, αλλά δεν μπορούν να αποκλειστούν δύσκολες καταστάσεις τον Οκτώβριο, τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, σύμφωνα με το RTE.

Διακοπή του νυκτερινού φωτισμού των δημοτικών κτιρίων ανακοίνωσε η δήμαρχος Παρισιού

Χθες η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό ανακοίνωσε πως το Δημαρχείο του Παρισιού, ο Πύργος Σεν-Ζακ, τα δημοτικά μουσεία, τα δημαρχεία των διαμερισμάτων της πρωτεύουσας δεν θα φωτίζονται πλέον την νύκτα από τις 22.00 αρχής γενομένης από τις 23 Σεπτεμβρίου εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

Η δήμαρχος του Παρισιού ανέφερε ακόμη πως θα ζητήσει από το γαλλικό κράτος και από τους ιδιώτες ιδιοκτήτες να λάβουν μέτρα προς την ίδια κατεύθυνση για τα εθνικά και τα ιδιωτικά μνημεία. Ο νυκτερινός φωτισμός θα συνεχισθεί στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας για λόγους ασφαλείας.

Μεταξύ των επιβλητικότερων μνημείων του Παρισιού, το Δημαρχείο (Hôtel de Ville) ήταν μέχρι σήμερα φωτισμένο μέχρι την 01.00, όπως και ο Πύργος του Άιφελ, που θα σβήνει με την αναχώρηση του τελευταίου επισκέπτη στις 23.45, επιβεβαίωσε η Αν Ινταλγκό.

Οσο για τις γέφυρες της πρωτεύουσας, το τέλος του διακοσμητικού φωτισμού μπορεί να έρθει αν αυτό θα είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις ασφαλείας της ναυσιπλοΐας στο ποτάμι, διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος Οικολογικής Μετάβασης Νταν Λερτ.

Η θερμοκρασία στα δημοτικά κτίρια θα χαμηλώσει κατά έναν βαθμό στην ημέρα, από τους 19° στους 18° Κελσίου, εκτός των γηροκομείων και των βρεφονηπιακών σταθμών και στους 12° Κελσίου το βράδυ και τα σαββατοκύριακα, ανακοίνωσε επίσης η Αλ Ινταλγκό.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή