Ιτούδης: Δεν πετύχαμε το στόχο αλλά μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 01:07
UPD:01:10
EPA/CLEMENS BILAN

Greece's head coach Dimitrios Itoudis gestures during the FIBA EuroBasket 2022 Quarter Finals match between Germany and Greece at the EuroBasket Arena Berlin, in Berlin, Germany, 13 September 2022. 

A- A A+

Στο αγωνιστικό μπλακ-άουτ του (καταστροφικού για την Ελλάδα) τρίτου δεκάλεπτου εστίασε στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Ιτούδης, αναλύοντας τον χαμένο προημιτελικό με τη Γερμανία και μαζί του την ευκαιρία της ελληνικής ομάδας να βρεθεί στη ζώνη των μεταλλίων.

«Συγχαρητήρια στη Γερμανία, κέρδισε δίκαια. Είχαν εξαιρετικά ποσοστά, τους δώσαμε αυτοπεποίθηση, αλλά παλέψαμε σαν λιοντάρια και πήραμε το προβάδισμα. Το τρίτο δεκάλεπτο μάς πλήγωσε πολύ, δεν βάζαμε σουτ και αυτό επηρέασε την ψυχολογία μας. Όχι λόγω της άμυνας της Γερμανίας, αλλά γιατί χάναμε εύκολα λέι απ και ελεύθερα σουτ. Το 26-10 της τρίτης περιόδου μάς πλήγωσε πολύ», σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Και συνέχισε: «Συγχαίρω τους παίκτες μου. Όπως τους είπα, υπάρχουν δύσκολες στιγμές και πρέπει να σηκωθείς όταν πέσεις. Όμως είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να πάρουμε τα μαθήματα από αυτό. Αναλαμβάνω την ευθύνη για κάθε λάθος τακτικής. Απολαύσαμε το ταξίδι, κάναμε πολύ κόσμο περήφανο, θέλαμε να προχωρήσουμε παραπάνω, αλλά δεν συνέβη».

Ακολούθως, ο Ιτούδης στάθηκε στην ένθερμη υποστήριξη της ομάδας από το φίλαθλο κοινό. «Επίσης είναι σπουδαίο να βλέπω τόσους Έλληνες αλλά και φιλάθλους στο γήπεδο. Ο κόσμος στην Ελλάδα είναι περήφανος, καταφέραμε να φέρουμε το μπάσκετ και πάλι ψηλά. Δεν φτάσαμε στον στόχο, αλλά το χρυσό είναι ότι ο κόσμος πίστεψε και εμπιστεύτηκε την ομάδα αυτή. Ευχαριστώ από την καρδιά μου τον κόσμο που πλήρωσε για να μας στηρίξει», είπε.

Αφού συνεχάρη τη Γερμανία, ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για το μέλλον της ομάδας: «Είχαμε προσδοκίες, όταν μπαίνεις σε μια διοργάνωση με ποιότητα έχεις προσδοκίες, αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος γι’ αυτές μέρα με τη μέρα, προπόνηση με προπόνηση και παιχνίδι με παιχνίδι. Θέλουμε οι παίκτες να επιστρέψουν στις ομάδες τους και να έρθουν ξανά από τις ομάδες τους για να τη βοηθήσουν πάλι. Για να πετύχεις πρέπει να δημιουργήσεις καλές συνήθειες. Δεν πετύχαμε τον στόχο, υπάρχουν μπασκετικοί λόγοι γι’ αυτό, αλλά μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις