Νίκη στην έδρα της Ferrari για τον «ιπτάμενο» Ολλανδό

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 18:35
UPD:23:00
REUTERS/MASSIMO PINCA
A- A A+

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού τίτλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 από τον Μαξ Φερστάπεν.

Κάνοντας έναν εντυπωσιακό αγώνα από το ξεκίνημα στην πίστα της Μόντσα, ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull σημείωσε την ενδέκατη εφετινή νίκη σε 16 αγώνες, νικώντας τη Ferrari στην έδρα της, καθώς ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν δεύτερος, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Τζορτζ Ράσελ (Mercedes).

Ο Φερστάπεν εκκίνησε έβδομος, αφού αν και στις χθεσινές κατατακτήριες ήταν δεύτερος, είχε δεχθεί ποινή πέντε θέσεων λόγω της αλλαγής του κινητήρα εσωτερικής καύσης. 

Μάλιστα, πριν από δύο εβδομάδες είχε ξεκινήσει από τις τελευταίες θέσεις στο γκραν πριν του Βελγίου, λόγω αλλαγής ολόκληρης της μονάδας ισχύος.

Και λοιπόν; Ο Ολλανδός δεν είχε κανένα πρόβλημα να καλύψει τη διαφορά από τον Λεκλέρ (ξεκίνησε πρώτος) και να προηγηθεί, παρότι όλη η ομάδα της Ferrari και ο Μονεγάσκος πιλότος της δοκίμασαν κάθε στρατηγική για να περιορίσουν.

Στην κατάταξη των οδηγών ο Φερστάπεν προηγείται στην κατάταξη των οδηγών με 335 πόντους, ενώ ο δεύτερος Λεκλέρ έχει 219 και ο Σέρχιο Πέρες 210 βαθμούς.

Μετά το Γκραν Πρι της Ιταλίας η Φόρμουλα κάνει παύση δύο εβδομάδων και το παγκόσμιο πρωτάθλημα μεταφέρεται από την Ευρώπη στη Σιγκαπούρη, με τον επόμενο αγώνα να είναι προγραμματισμένος στις 2 Οκτωβρίου. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις