Σεισμός 5,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κεφαλονιάς

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 10:49
UPD:13:52
Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
A- A A+

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρό του εντοπίστηκε συγκεκριμένα στον θαλάσσιο χώρο 57 χλμ. νοτιοδυτικά του Ληξουρίου.

Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 11,6 χλμ.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας ο σεισμός ταρακούνησε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο και έγινε έντονα αισθητός στην Πελοπόννησο και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Ωστόσο εκτίμησε ότι «δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα δεδομένου ότι πρόκειται για μια περιοχή που 'φιλοξενεί' σεισμούς και σημειώθηκε σε μεγάλη απόσταση από τον χερσαίο χώρο».

Ζάκυνθος: Πτώση βράχων στο Ναυάγιο 

Λίγη ώρα μετά τη σεισμική δόνηση σημειώθηκε αποκόλληση και πτώση βράχων στον κόλπο του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο. Μόλις πριν από τρεις ημέρες για τέτοιου είδους φαινόμενα είχε προειδοποιήσει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το λιμεναρχείο Ζακύνθου έχει απαγορεύσει την αποβίβαση των επισκεπτών στην παραλία.

Ο κ. Λέκκας σημείωσε πως η μικρής έκτασης κατολίσθηση είναι ενδεικτική της επικινδυνότητας της κατάστασης στην περιοχή του Ναυαγίου. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί ήδη στην περιοχή δηλαδή οι τρεις ζώνες προστασίας στην παραλία. Ανέφερε επίσης ότι οι αρμόδιοι παράγοντες της περιοχής θα πρέπει να εφαρμόζουν τα μέτρα και να υποδεικνύουν στους τουρίστες να είναι προσεκτικοί.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για την σεισμική δραστηριότητα ΕΔΩ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή