«100 χρόνια: για να μην ξεχάσουμε ποτέ»: Εγκαίνια της έκθεσης που συγκινεί και ξυπνάει μνήμες

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρευρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης που διοργανώνει στο Σύνταγμα το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 21:36
UPD:06/09/2022 02:58
A- A A+

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Αλέξανδρου Βακιρτζή, με θέμα τον Ξεριζωμό και την Προσφυγιά του 1922 ύστερα από την Μικρασιατική Καταστροφή, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα.

Στην όμορφη και συνάμα λιτή εκδήλωση, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό στο σταθμό του Συντάγματος, παρευρέθηκε και ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης.

INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ VICHOS NIKOS

Οι σαράντα πίνακες για την Προσφυγιά θα φιλοξενούνται έως τις 10 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό στο Σύνταγμα (10:00 - 19:00).

Μετά το πέρας της έκθεσης οι πίνακες θα μεταφερθούν στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Πρόκειται να τοποθετηθούν σε σουίτες της «Αγιά-Σοφιάς – OPAP Arena», έτσι ώστε ο κάτοχος της σουίτας να έχει πάντα μπροστά του έντονο το στοιχείο που χαρακτηρίζει ιστορικά την ομάδα.

Η εκδήλωση άρχισε με τον αγιασμό που έκανε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Την εκδήλωση παρουσίασε η πρόεδρος της επιτροπής του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού κα Έφη Μαυροπούλου, ενώ βασικός ομιλητής ήταν ο δημοσιογράφος και πολιτικός κ. Γιώργος Λιάνης.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν από πλευράς ΑΕΚ, εκτός του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη, και ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Ευάγγελος Ασλανίδης. Παρέστη, επίσης, αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΣΤΑΣΥ, ενώ παραβρέθηκαν ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Καιρίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Γεώργιος Δημόπουλος.

Η έκθεση που διοργανώνει το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού και η ΑΕΚ, γίνεται με την υποστήριξη της ΣΤΑΣΥ και τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Προτεινόμενα για εσάς