Μπέρμποκ: «Ο ελέφαντας στο δωμάτιο» το ενεργειακό- Το φυσικό αέριο θα δοκιμάσει την ευρωπαϊκή ενότητα

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 13:19
UPD:13:22
REUTERS/MICHELE TANTUSSI
A- A A+

Η αβεβαιότητα σχετικά με τις προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία θα μπορούσε να στοιχίσει φέτος τον χειμώνα στην αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προειδοποίησε τη Δευτέρα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ κάνοντας λόγο για «σκληρή δοκιμασία». 

Πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, έχουν κατηγορήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι χρησιμοποιεί ως όπλο την ενέργεια για να διχάσει την ΕΕ, γι αυτό και η Μπέρμποκ υπογράμμισε τη σημασία του να αντισταθεί κανείς στον Ρώσο ηγέτη και να σχηματίσει ένα ενιαίο μέτωπο.

«Ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι το ενεργειακό ζήτημα», είπε h Μπέρμποκ τη Δευτέρα σε ομιλία της στο Βερολίνο. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι αυτή η πτυχή του διχασμού θα είναι το κεντρικό δομικό στοιχείο του υβριδικού πολέμου της Ρωσίας τους επόμενους μήνες», πρόσθεσε.

Το βασικό ζήτημα για την ΕΕ θα είναι «αν θα είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε τον εφοδιασμό με φυσικό αέριο για όλους τους ανθρώπους στην Ευρώπη ή όχι», συνέχισε για να τονίσει: «Θα υποστούμε μια σκληρή δοκιμασία από αυτή την ερώτηση».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή