Γ. Παπανδρέου: Καμία εμπιστοσύνη σε μια αποχωρούσα κυβέρνηση

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008 16:19
UPD:20:08
AΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

A- A A+

Η κυβέρνηση είναι αποχωρούσα, αδύναμη και απούσα από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας μας, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Βουλής, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση κατά της ΝΔ εφ' όλης της ύλης, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης για σύσταση Προανακριτικής για το Βατοπέδιο.

Η κυβέρνηση είναι παρούσα μόνο για τα ιδιοτελή παραταξιακά της συμφέροντα, για να χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη, πρόσθεσε σημείωσε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, κατηγορώντας την ηγεσία της ΝΔ για νοθεία της σημερινής διαδικασίας στο Κοινοβούλιο και καλώντας έστω και τώρα, όπως ανέφερε, να αναθεωρήσει τη στάση της.

Σήμερα κάνουμε το χρέος μας απέναντι στους θεσμούς, είμαστε εδώ γιατί είναι απαίτηση των νόμων, του Συντάγματος, επισήμανε.

Η κυβέρνηση έχει αποφασισει να μην αφήσει τίποτα όρθιο ώστε να μην οδηγηθούν οι υπεύθυνοι σε λογοδοσία, χειραγωγεί την ψήφο των βουλευτών της, φοβάται ακόμη και την ίδια της την κοινοβουλευτική ομάδα, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος μεταξύ άλλων στη διεθνή κρίση, υποστήριξε πως ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να έχει καμία εμπιστοσύνη σε μια αποχωρούσα κυβέρνηση, ενώ διατυπώνοντας επικρίσεις για το σχέδιο στήριξης των τραπεζών ύψους 28 δισ. ευρώ, πρότεινε την αγορά σημαντικών μεριδίων τραπεζικών μετοχών από το ελληνικό δημόσιο. «Να μπει το ελληνικό Δημόσιο ως μέτοχος, ίσως και ως κύριος μέτοχος στις ελληνικές τράπεζες που έχουν πρόβλημα», αυτό είναι μια μερική κρατικοποίηση, που διασφαλίζει ωστόσο την αξιοπιστία και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών τραπεζών, τη σιγουριά για τον καταθέτη, τη συμμετοχή του Δημοσίου και άρα του Ελληνα πολίτη στα κέρδη.

Η κυβερνηση του Βατοπεδίου και των ομολόγων είναι αδύνατον να εγγυηθεί μια υπεύθυνη αντιμετώπιση της κρίσης, πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή