Ευρωμπάσκετ: Τζάμπολ στη διοργάνωση, με την Εθνική να «κοιτάζει» το βάθρο

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2022 12:42
UPD:13:04
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ BIRNTAC
A- A A+

Το Ευρωμπάσκετ ξεκινάει, με την Εθνική Ελλάδος του κοόυτς Ιτούδη να κοιτάζει το βάθρο.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης 2017, Σλοβενία, έμεινε στην κορυφή για πέντε χρόνια και από σήμερα, Πέμπτη (1/9), 24 ομάδες συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής μας θα διεκδικήσουν τον τίτλο της νέας «βασίλισσας» της Ευρώπης.

Η Εθνική κατέκτησε το τελευταίο της μετάλλιο το 2009 στην Πολωνία, όταν με Ομοσπονδιακό τεχνικό τον Γιόνας Καζλάουσκας είχε κατακτήσει το χάλκινο.

Πρώτος στόχος της «επίσημης αγαπημένης» είναι να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται στην πρώτη τετράδα του 3ου ομίλου, στο Μιλάνο και στη Φόρουμ ντι Ασάγκο Αρένα ή Mediolanum Forum, όπου αντιμετωπίζει κατά σειρά τις Κροατία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Ουκρανία και Εσθονία.

Και εν συνεχεία θέλει να μεταβεί στο Βερολίνο και στη Mercedes-Benz Arena, όπου διεξάγεται η τελική φάση. Η εθνική, στον νοκ άουτ χιαστί αγώνα της φάσης των «16» διασταυρώνεται με τον 4ο όμιλο, δηλαδή αυτόν της Σερβίας, αλλά και της Τσεχίας που την άφησε εκτός προημιτελικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2019 και εκτός Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά στον Καναδά.  

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 18 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ομάδας στην 1η φάση:

Κροατία – Ελλάδα 2 Σεπτεμβρίου 18:00 ΕΡΤ1
Ελλάδα – Ιταλία 3 Σεπτεμβρίου 22:00  ΕΡΤ1
Μεγάλη Βρετανία – Ελλάδα 5 Σεπτεμβρίου 18:00 ΕΡΤ1
Ελλάδα – Ουκρανία 6 Σεπτεμβρίου 18:00 ΕΡΤ1
Εσθονία – Ελλάδα 8 Σεπτεμβρίου 18:00 ΕΡΤ1

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις