ΗΠΑ: Προβάδισμα Ομπάμα σε πέντε πολιτείες - κλειδιά

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008 11:09
A- A A+

Μόλις μια εβδομάδα πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, οι δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ εξακολουθούν να δίνουν προβάδισμα στον Μπάρακ Ομπάμα, ενώ δείχνουν ότι ο δημοκρατικός υποψήφιος έχει πάρει κεφάλι σε πέντε από τις οκτώ πολιτείες-κλειδιά.

Σύμφωνα με μια σειρά δημοσκοπήσεων των Reuters/Zogby, ο Μακέιν προηγείται σε δύο πολιτείες, ενώ στην κρίσιμη Φλόριντα προβλέπεται ισοπαλία.

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος δίνει μάχη για να κερδίσει περίπου 12 πολιτείες, που είχε κερδίσει ο πρόεδρος Μπους το 2004, ανάμεσά τους και τις οκτώ που συμμετείχαν στην έρευνα τις τελευταίες τρεις μέρες.

Οποιαδήποτε επιτυχία του Ομπάμα σε κάποια από αυτές τις πολιτείες θα τον βοηθήσει να πλησιάσει ή και να ξεπεράσει τις 270 εκλεκτορικές ψήφους που χρειάζεται για να διαβεί το κατώφλι του Λευκού Οίκου στις 4 Νοεμβρίου.

Ο γερουσιαστής του Ιλινόις διατηρεί μικρό προβάδισμα έναντι του Μακέιν στη Βιρτζίνια, τη Βόρεια Καρολίνα, το Μισούρι, το Οχάιο και τη Νεβάδα, ως επί το πλείστον εντός του περιθωρίου σφάλματος των 4.1 ποσοστιαίων μονάδων.

Ο Μακέιν προηγείται με δέκα ποσοστιαίες μονάδες στη δυτική Βιρτζίνια και με έξι στην Ιντιάνα

Οι δύο υποψήφιοι εμφανίζουν το ίδιο ποσοστό (47%) στη Φλόριντα, το μεγαλύτερο πεδίο της εκλογικής μάχης με 27 εκλεκτορικές ψήφους, που αποτελεί την πολιτεία η οποία έκρινε τις αμφισβητούμενες εκλογές του 2000.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠE, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή