Φωτογραφική απόδραση στη Λήμνο

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 11:54
A- A A+

 

Ο φακός του sooc και του Νίκου Λυμπερτά βρέθηκε φέτος το καλοκαίρι στη Λήμνο, για να μας συστήσει λίγο καλύτερα ένα από τα πιο οutsider νησιά του Αιγαίου. Ακόμα.

Φωτογραφίες: Νίκος Λυμπερτάς / sooc

Η Λήμνος  είναι ένα νησί του βόρειου Αιγαίου που θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν είναι από τα πιο hot. Δεν είναι το cozy νησί που θα πετύχεις γνωστούς, ούτε αυτό που βλέπεις να φιγουράρει σε όλα τα αφιερώματα για τα ελληνικά νησιά. Πιστεύουμε, όμως, ότι δειλά-δειλά έχει αρχίσει να βγαίνει από το καβούκι του, να μπαίνει στο ραντάρ και να αποκτά ταξιδιώτες που έχοντας γυρίσει όλα τα all-time classic νησιά, βρίσκουν εκεί κάτι που τους κάνει να θέλουν και να επιστρέψουν και να το μοιραστούν με άλλους.

Αρκετά απομακρυσμένο από τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά και σε κοντινή απόσταση με την Τουρκία, η Λήμνος είναι το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το τέταρτο σε μήκος ακτών. Θεωρείται το νησί του Ηφαίστου λόγω της παλαιάς ηφαιστειακής της δραστηριότητας, ενώ είναι ιδανικό για ήρεμες διακοπές και όρεξη να τριγυρίσετε και να γνωρίσετε τα διάφορα μέρη και παραλίες του. Πρόκειται για ένα ηφαιστειογενές νησί, που αν και χωρίς δάση, έχει εκτεταμένες εύφορες πεδιάδες καλλιεργημένες με σιτηρά κι αμπέλια, υπέροχες και καθαρές παραλίες, ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους και όμορφα χωριουδάκια.

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή