Δηκτική απάντηση Μακρόν στα σχόλια της Τρας για τις σχέσεις Λονδίνου-Παρισιού

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 17:30
UPD:17:42
REUTERS/GONZALO FUENTES
A- A A+

Οι σχέσεις Παρισιού-Λονδίνου μάλλον φθίνουν. Μετά τα απρόσμενα «εχθρικά» σχόλια για τον Εμανουέλ Μακρόν από την διαφαινόμενη διάδοχο του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία, Λιζ Τρας, το Ελιζέ απάντησε, με τον Μακρόν να παίρνει μια βαθιά ανάσα όταν ρωτήθηκε.

Ο κ. Μακρόν είπε ότι «δεν είναι ποτέ καλό να χάνεις τον προσανατολισμό σου» και ότι ανεξάρτητα από το ποιος ηγείται του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι φίλος της Γαλλίας.

«Αν δεν είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε μεταξύ Γάλλων και Βρετανών αν είμαστε φίλοι ή εχθροί -- ο όρος δεν είναι ουδέτερος -- τότε οδηγούμαστε σε σοβαρά προβλήματα», είπε ο Μακρόν.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι φίλος, ισχυρός και σύμμαχος, ανεξάρτητα από το ποιος το ηγείται, και μερικές φορές αυτό ισχύει πέρα από τους ηγέτες του και τα μικρά λάθη που μπορεί να κάνουν», είπε.

Η ανταλλαγή των «φιλοφρονήσεων» είναι απλώς η πρώτη αψιμαχία σε μια σχέση που φαίνεται πιθανό να είναι τόσο δύσκολη όσο αυτή μεταξύ του Μακρόν και του Τζόνσον, η οποία χαρακτηρίστηκε από άσχημα σχόλια και επιθετικές δηλώσεις εκατέρωθεν.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή