Twitter: Έρευνα για τις καταγγελίες για την ασφάλεια ξεκινά η γαλλική ρυθμιστική αρχή δεδομένων

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 10:30
UPD:10:34
Reuters/© Robert Galbraith
A- A A+

Η γαλλική υπηρεσία παρακολούθησης προστασίας δεδομένων CNIL ερευνά τις πληροφορίες ότι το Twitter έκανε «κατάφωρες» παραποιήσεις στις διεθνείς ρυθμιστικές αρχές σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας δεδομένων του.

«Το CNIL μελετά επί του παρόντος την καταγγελία που υποβλήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς [ΗΠΑ], στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ», ανέφερε το γαλλικό πρακτορείο σε δήλωση την Τετάρτη.

«Εάν οι κατηγορίες είναι σωστές, το CNIL θα μπορούσε να λάβει μέτρα που οδηγούν σε νομικές διαδικασίες ή κυρώσεις, εφόσον είναι σαφές ότι υπήρξαν παραβιάσεις».

Η Washington Post ανέφερε για πρώτη φορά την Τρίτη ότι ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Twitter, Πίτερ Ζάτκο, κατήγγειλε ότι η εταιρεία παραβίασε τους όρους συμφωνίας με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ ισχυριζόμενη ψευδώς ότι είχε ένα σταθερό σχέδιο ασφαλείας. Ο Ζάτκο είπε επίσης ότι το απόρρητο θα πρέπει να γίνει η Νο. 1 προτεραιότητα του Twitter «υπό το φως των κατάφωρων και συνεχιζόμενων παραποιήσεων προς την FTC, τις γαλλικές και τις ιρλανδικές ρυθμιστικές αρχές».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης δίνει μία άλλη νομική μάχη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος είχε συμφωνήσει να το εξαγοράσει, αλλά έκανε πίσω, κατηγορώντας το ότι αποκρύπτει στοιχεία για ψευδείς λογαριασμούς και bots. 

Οι καταγγελίες του Ζάτκο έχουν επίσης να κάνουν με ψευδείς λογαριασμούς. Το πρώην στέλεχος κατηγορεί επίσης την εταιρεία ότι έχει αποτύχει να προσατεύσει ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών και ψεύδεται για τα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή