Παρέμβαση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για την επίθεση κατά των Γερμανών τουριστών στην Κρήτη

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022 14:03
UPD:14:09
Cretalive
A- A A+

Να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην ανάκριση που διεξάγεται στο Ρέθυμνο σχετικά με τις καταγγελίες Γερμανών τουριστών για τη βίαιη επίθεση που δέχτηκαν στην περιοχή του Μυλοποτάμου Κρήτης, ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Οπως αναφέρει ο κ. Ντογιακος στην παραγγελία του, η υπόθεση «παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μεσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες απο όλες τις χώρες του κόσμου».

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να γίνει έρευνα σε βάθος  για να διακριβωθούν όλα τα πραγματικά περιστατικά και να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της: 

  • Απόπειρας επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα)
  • Επικίνδυνης οδήγησης απο την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπος
  • Επικίνδυνης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά κίνητρα
  • Παράνομης οπλοφορίας
  • Απειλής και
  • Απλής σωματικής βλάβης.  

Η παρέμβαση Ντογιάκου έρχεται τη στιγμή που παρατηρήθηκε ήδη μια καθυστέρηση στη διαδικασία του Αυτοφώρου και στη διαδικασία σύλληψης των δυο κατηγορουμένων. 

«Μας επιτέθηκαν οι Γερμανοί» υποστηρίζουν οι δύο συλληφθέντες 

Νωρίτερα σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι για την καταδίωξη στον Μυλοπόταμο και την επίθεση σε βάρος οικογένειας Γερμανών τουριστών πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. Ο 38χρονος και ο 36χρονος παραδόθηκαν στις αρχές παρουσία των δικηγόρων τους και αφού νωρίτερα είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Cretalive o 38χρονος, που διώκεται για κακούργημα, θα απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή. Ο 36χρονος απολογείται την Πέμπτη, καθώς αν και πλημμεληματικού χαρακτήρα το αδίκημα που αντιμετωπίζει, παραπέμπεται στον ανακριτή λόγω συνάφειας. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο ισχυρισμός που προβάλλει η πλευρά των κατηγορουμένων είναι πως ήταν οι Γερμανοί εκείνοι που επιτέθηκαν πρώτοι. Μάλιστα υποστηρίζεται ότι ο ένας εκ των Γερμανών γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον 38χρονο σε σημείο που να του προκαλέσει ζημιά στην μύτη, καθώς - όπως αναφέρεται - έσπασε το διάφραγμα. Επικαλείται δε η πλευρά του 38χρονου ότι υπάρχει και σχετική ιατρική γνωμάτευση, ενώ - όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα ζητηθεί και η εξέτασή του από ιατροδικαστή.  

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή