ΗΠΑ: Καμία βιασύνη στην ανακοίνωση του νικητή των εκλογών από τα ΜΜΕ

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008 17:50
A- A A+

Οι αμερικανικοί τηλεοπτικοί σταθμοί προαναγγέλλουν εν όψει των προεδρικών εκλογών της 4ης Νοεμβρίου ότι, ακόμα κι αν η νίκη του Ομπάμα κριθεί πριν καν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στη Δύση, οι τηλεθεατές θα βρουν πολλούς λόγους για να μείνουν συντονισμένοι για την υπόλοιπη νύχτα.

Ο προγραμματισμός αυτός των υπευθύνων των αμερικανικών ΜΜΕ είναι αποτέλεσμα του ενδεχομένου ο Μπαράκ Ομπάμα να έχει κερδίσει τις εκλογές πριν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στο δυτικό μέρος της χώρας, καθώς εάν έχει κερδίσει τις κρίσιμες πολιτείες της Βιρτζίνια, της Φλόντιντα, του Οχάιο και της Ιντιάνα, όπου οι κάλπες κλείνουν στις 8 το βράδυ τοπική ώρα θα έχει ουσιαστικά κλειδώσει τη νίκη.

«Εάν ο Ομπάμα κερδίσει αυτές τις πολιτείες, τότε θα είναι θρίαμβος και αυτό σημαίνει βασικά ότι όλη η υπόθεση θα λήξει μέχρι τις 8:30, άρα τα ειδησεογραφικά κανάλια πρέπει να αποφασίσουν τι θα παίξουν το υπόλοιπο βράδυ», λέει ο ανεξάρτητος αναλυτής των Μέσων Ενημέρωσης, Αντριου Τίνταλ, ο οποίος όμως διευκρινίζει ότι «εάν ο Μακέιν κάνει την ανατροπή στην Πενσιλβάνια, όλοι θα ξέρουν ότι θα έχουμε μία μεγάλη νύχτα».

Τα στελέχη των δικτύων δεν αισθάνονται βέβαια ότι μπορούν να βγάλουν νικητή πριν κλείσουν οι κάλπες στη δύση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Ομπάμα θέτει τους βετεράνους παρουσιαστές ειδήσεων που ήταν συνηθισμένοι σε μάχες στήθος με στήθος που κρατούσαν ξύπνιο το κοινό τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση.

Οι υπεύθυνοι των καναλιών δεσμεύθηκαν να μην προβάλλεται ο νικητής σε μία πολιτεία μέχρι να κλείσουν όλες οι κάλπες καθώς σε μερικές πολιτείες, δεν κλείνουν όλες ταυτόχρονα, ενώ διαβεβαιώνουν ότι θα προτιμήσουν την ακρίβεια παρά την ταχύτητα στην μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Προτεινόμενα για εσάς