Προβάδισμα Ομπάμα στις έξι από τις οκτώ πολιτείες «κλειδιά»

Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2008 08:29

A- A A+

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα προηγείται του αντιπάλου του Τζον ΜακέΪν στις έξι από τις οκτώ κρίσιμες πολιτείες, όπως το ΟχάΪο και η Φλόριντα, μια ημέρα πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, προκύπτει από δημοσκοπήσεις των Reuters/Zogby που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο Ομπαμα διατηρεί προβάδισμα 7 μονάδων έναντι του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων ανάμεσα στους ψηφοφόρους, σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση των Reuters/C-SPAN/Zogby, αυξάνοντας τη διαφορά του κατά μία ποσοστιαία μονάδα από την Κυριακή.

Οι δημοσκοπήσεις αυτές δείχνουν ότι ο Ομπάμα προηγείται με μια μονάδα στο Μιζούρι και με δύο στην Φλόριντα, αλλά και στο Οχάϊο, την Βιρτζίνια και τη Νεβάδα, πολιτείες στις οποίες είχε κερδίσει το 2004 ο Τζορτζ Μπους.

Οι πέντε αυτές πολιτείες που προηγείται ο Ομπαμα δίνουν 76 εκλέκτορες και μαζί με τις πολιτείες που είχε κερδίσει ο Τζον Κέρι το 2004, ο Ομπάμα συγκεντρώνει 328 εκλέκτορες κατά πολύ περισσότερους από τους 270 που χρειάζεται για τον Λευκό Οίκο.

Επίσης ο Ομπάμα προηγείται με 11% του Μακέϊν στην Πενσιλβάνια. Ο Μακέϊν προηγείται με 5 μονάδες στην Ιντιάνα και με μία μονάδα στην Βόρεια Καρολίνα.

«Το προβάδισμα του Ομπάμα είναι σταθερό. Ολες αυτές οι πολιτείες, στις οποίες προηγείται ήταν Ρεπουμπλικανικές με εξαίρεση την Πενσιλβάνια, και αυτό δεν φαίνεται ότι θα αλλάξει», τόνισε ο Τζον Ζόγκμπι.

Στην Φλόριντα, που δίνει 27 εκλέκτορες, ο Ομπάμα προηγείται με 48% έναντι 46% του Μακέϊν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή