Γκ. Μπράουν: Η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ έγραψε ιστορία

«Ψήφος» στον Ομπάμα από Γερμανία - Ολλανδία
Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2008 14:00
UPD:14:08
A- A A+

Την υποστήριξή τους στον Ομπάμα εξέφρασαν φωναχτά, αλλά και σιωπηλά οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Ολλανδίας, ενώ ο Γκόρντον Μπράουν αρνήθηκε να πάρει ανοιχτά το μέρος κανενός από τους δύο υποψήφιους.

Ο γερμανός Πέερ Στάινμπρουκ φώναξε «Ομπάμα» και οι ρεπόρτερ στην Ολλανδία διάβασαν στα χείλη του Βάουτερ Μπος το όνομα του αφροαμερικανού υποψήφιου, όταν τον ρώτησαν ποιον προτιμάει, παρά το γεγονός ότι ο Ολλανδός υπουργός προτίμησε να απαντήσει ψιθυριστά.

Ο βρετανός πρωθυπουργός απέφυγε να κατονομάσει ποιον από τους δύο υποψηφίους επιθυμεί να δει στον Λευκό Οίκο, ωστόσο δεν παρέλειψε να σχολιάσει την φετινή προεκλογική εκστρατεία.

«Πιστεύω πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών ... αυτή η προεκλογική εκστρατεία έγραψε ιστορία: οι γυναίκες βγήκαν μπροστά, ένας μαύρος υποψήφιος βγήκε μπροστά. Όμως έγκειται στον αμερικανικό λαό να αποφασίσει, η απόφαση είναι δική του», δήλωσε ο Γκόρντον Μπράουν.

Πάντως, δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris Interactive τον περασμένο μήνα έδειξε πως οι ερωτηθέντες στις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να δουν τον Ομπάμα να κερδίζει τον ρεπουμπλικάνο Τζον Μακέιν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή