Κερδίζει την Πενσιλβάνια ο Ομπάμα

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 04:20
UPD:04:24

A- A A+

Οι κάλπες έχουν πλέον κλείσει στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ, η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται και οι προβλέψεις των αμερικανικών ΜΜΕ θέλουν τον Μπάρακ Ομπάμα να κερδίζει την κρίσιμη πολιτεία της Πενσυλβάνια.

Με αυτή την εξέλιξη οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι χωρίς την Πενσιλβάνια –η οποία αποτελούσε έναν από τους κύριους στόχους του Τζον Μακέιν- ο δρόμος για τον Λευκό Οίκο γίνεται ακόμη πιο δύσβατος για τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο.

Στις υπόλοιπες πολιτείες τα πράγματα εξελίσσονται όπως αναμενόταν. Αναλυτικά σύμφωνα με τις προβλέψεις:

- Ο Ομπάμα κερδίζει τις πολιτείες: Μίσιγκαν, Βερμόντ, Νιου Χαμσάιρ, Πενσιλβάνια, Ιλινόι, Ντελαγάιρ, Μασαχουσέτη, Μέρυλαντ, Κονέκτικατ, Μέιν, Νιου Τζέρσει και την περιφέρεια της Κολούμπια.

- Ο Μακέιν κερδίζει τις πολιτείες: Τέξας, Κεντάκι, Νότια Καρολίνα, Οκλαχόμα, Τενεσσί, Αρκάνσας, Αλαμπάμα και Δυτική Βιρτζίνια.

Σύμφωνα με το Associated Press εννέα στους 10 ψηφοφόροι δήλωσαν ότι ο προεκλογικός αγώνας των υποψήφιων δεν έπαιξε ρόλο στην τελική τους ψήφο, ούτε η ηλικία τους.

Υπενθυμίζεται ότι στη σημερινή εκλογική αναμέτρηση ο αμερικανικός λαός καλείται όχι μόνο να αναδείξει τον 44ο πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά να εκλέξει επίσης νέα Βουλή των Αντιπροσώπων και να ψηφίσει για το 1/3 των εδρών της Γερουσίας.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή