Επίθεση Μεντβέντεφ κατά των ΗΠΑ

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 11:57
UPD:16:06
A- A A+

Επίθεση του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ κατά των ΗΠΑ, με αφορμή τη σύγκρουση στη Γεωργία.

Λίγο μετά την εκλογή του Μπάρακ Ομπάμα την προεδρία των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Ρωσίας, στο ετήσιο διάγγελμά του προς το ρωσικό λαό, κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι χρησιμοποίησε την ρωσογεωργιανή κρίηση ως πρόσχημα για την καταπάτηση των συνόρων της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ και προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα λάβει μέτρα ως αντίποινα.

«Η σύγκρουση στον Καύκασο χρησιμοποιηθήκε ως πρόσχημα για την αποστολή πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα και στη συνέχεια για τη δυναμική εισαγωγή των αμερικανικών αντιπυραυλικών συστημάτων στην Ευρώπη, που με τη σειρά της θα οδηγήσει σε μέτρα - αντίποινα από τη Ρωσία», υπογράμμισε ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στο διάγγελμά του.

«Η τραγωδία του Τσχίνβαλι ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής της αμερικανικής κυβέρνησης που είναι εγωιστική, δεν μπορεί να υπομείνει την κριτική και προτιμά τις μονομερείς αποφάσεις», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Με εγκατάσταση πυραύλων απαντά η Μόσχα

Ο κ. Μεντβέντεφ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα αναπτύξει πυραύλους Iskander στο δυτικό θύλακα του Καλίνιγκραντ ως απάντηση στην αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι Μόσχα θα μπλοκάρει ηλεκτρονικά, στοιχεία του αμερικανικού συστήματος.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή