Από το Αφγανιστάν το πρώτο αίτημα στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 12:10
A- A A+

O πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι προέβαλε σήμερα το «πρώτο και κύριο αίτημά» του προς τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα: τον τερματισμό των αιματηρών αεροπορικών επιδρομών εναντίον αμάχων στο Αφγανιστάν.

Ο Αφγανός πρόεδρος παράλληλα με τα συγχαρητήρια που απέστειλε στον νικητή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τονίζοντας ότι μια «νέα εποχή» ξεκινά στον κόσμο, επανέλαβε τις έντονες επικρίσεις του για τις μεθόδους που εφαρμόζει ο αμερικανικός στρατός στον «πόλεμο που διεξάγει κατά της τρομοκρατίας» και για τις πολλές παράπλευρες απώλειες που αυτές επιφέρουν.

«Πρώτο και σημαντικότερο αίτημά μας (στον πρόεδρο Ομπάμα): προτεραιότητά μας, είναι ο τερματισμός των αεροπορικών επιδρομών εναντίον των αμάχων στο Αφγανιστάν. Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας δεν πρέπει να εξαντλείται στα αφγανικά χωριά», υπογράμμισε ο Χαμίντ Καρζάι σε συνέντευξη Τύπου.

«Ακόμη και τη στιγμή που σας μιλώ, έχουμε και πάλι νέα θύματα μεταξύ των αμάχων. Χθες, στην περιοχή Σαχ Ουάλι Κοτ της επαρχίας Κανταχάρ, άμαχοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό. Αυτό πρέπει να τελειώσει», επισήμανε.

Ασαφής παραμένει ακόμη ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό αυτό που έπληξε προσκεκλημένους σε γάμο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για τις κατηγορίες αυτές.

Οι ξένες δυνάμεις στο Αφγανιστάν που αριθμούν 70.000 άνδρες, κατηγορούνται συχνά ότι προκαλούν τον θάνατο αμάχων στις μάχες που διεξάγουν και τους βομβαρδισμούς τους εναντίον των ανταρτών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή