Ανακάλεσαν τις παραιτήσεις τους οι εισαγγελείς

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 12:54
UPD:15:45
A- A A+

Ανακάλεσαν τις παραιτήσεις τους από το δικαστικό Σώμα οι δυο εισαγγελείς, Ηλίας Κολιούσης και Ελένη Σωτηροπούλου, που είχαν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης Βατοπεδίου. Πάντως, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν θα συνεχίσουν τη σχετική εισαγγελική έρευνα.

Προηγήθηκε συνάντηση των δύο δικαστικών με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασίλη Νικόπουλο και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σωτήρη Χατζηγάκη, ο οποίος φέρεται να τους είπε ότι οι εξελίξεις τους δικαίωσαν. Οι δύο εισαγγελείς ανακάλεσαν τις παραιτήσεις τους, υποβάλλοντας αίτηση μετάθεσής τους από το εφετείο Αθηνών.

Η αντεισαγγελέας Εφετών Ελένη Σωτηροπούλου - Στεργιούλη ήταν σε άδεια από τις 16 Οκτωβρίου και πολλοί ήταν αυτοί που εκτιμούσαν ότι μετά το τέλος της άδειας θα επανερχόταν στην υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Κυριάκο Καρούτσο, οι εισαγγελείς Ηλίας Κολιούσης και Ελένη Σωτηροπούλου βρίσκονται σε άδεια, ο πρώτος μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, ενώ η συνάδελφός του μέχρι τις 16 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Σωτήρης Μπάγιας, με αφορμή την ανάκληση των παραιτήσεων δήλωσε: «Είναι μια ευτυχής εξέλιξη για τους δυο αντεισαγγελείς και το δικαστικό Σώμα».

Οι δύο εισαγγελείς είχαν παραιτηθεί κάνοντας λόγο για ποινικές ευθύνες υφυπουργών, για τις οποίες, όπως επεσήμαναν, δεν είχαν αρμοδιότητα να συνεχίσουν την προκαταρκτική εξέταση, καθώς η υπόθεση έπρεπε να πάρει το δρόμο για τη Βουλή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή