Κόντρα στη Βουλή για το Βατοπέδιο

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 16:18
A- A A+

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Αφορμή στάθηκε η ανάκληση των παραιτήσεων, μόνο από το Δικαστικό Σώμα, των εισαγγελέων που είχαν αναλάβει τη σχετική έρευνα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε δήλωσε υπερήφανος για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση λειτούργησε για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, όμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε στις αιτιάσεις για άσκηση πιέσεων της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη. Για «σύστημα Ρουσόπουλου» μίλησε και πάλι ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης.

Πιο αναλυτικά, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που θεσμοθετεί και το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης, ο κ. Σωτήρης Χατζηγάκης χαιρέτισε την ανάκληση των παραιτήσεων των δύο εισαγγελικών λειτουργών, τονίζοντας ότι η απουσία τους θα ήταν τραυματική.

Νωρίτερα, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθυνόμενος προς τον υπουργό ανέφερε πως είναι δικαιολογημένη «η αγωνία του να ανακληθούν οι παραιτήσεις» γιατί «νιώθει ενοχές», υποστηρίζοντας πως οι δύο εισαγγελείς δέχθηκαν πιέσεις. Πρόσθεσε μάλιστα πως η βλάβη που προκλήθηκε στους θεσμούς και το κράτος δικαίου είναι μεγαλύτερη από εκείνη που προκλήθηκε στο εισόδημα των πολιτών και της κοινωνίας.

Συνεχίζοντας την παρέμβασή του ο κ. Χατζηγάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο των ήρεμων νερών, όπου η πολιτική και η δικαστική εξουσία έχουν διακριτούς ρόλους, ενώ διερωτήθηκε «αν εκδοθεί η απόφαση για τα 25.000 στρέμματα και αφού ο φάκελος, ήδη, έχει έρθει στη Βουλή, τι μένει από το περίφημο σκάνδαλο».

Απαντώντας ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να αξιολογήσει τη μομφή των δύο λειτουργών προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να ασκήσει την πειθαρχική αρμοδιότητά του, ενώ χαρακτήρισε ατόπημα τα όσα ανέφερε προηγουμένως υποστηρίζοντας ότι «προδίκασε την κρίση της Δικαιοσύνης και βιάστηκε να εκδώσει πόρισμα», κατηγορίες που απέρριψε κατηγορηματικά ο κ. Χατζηδάκης.

Για κίνδυνο «νομικίστικης παραγραφής» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και ζήτησε από τον υπουργό να τον ενημερώσει για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι μηνύσεις του, αφού, όπως ανέφερε, έπρεπε να έχει έρθει ο φάκελος στη Βουλή, ενώ μίλησε και πάλι για «ένα σύστημα Ρουσόπουλου που αναπτύχθηκε».

Αντιδρώντας ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε να δοθεί τέλος στην ανθρωποφαγία και τον κανιβαλισμό.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή