Γ. Παπανδρέου: «Μπορούμε» το μήνυμα των προοδευτικών σε όλη τη γη

«Προσβλέπω σε στενή συνεργασία με τον Μπάρακ Ομπάμα»
Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 13:21
UPD:15:15
A- A A+

«Ο αμερικανικός λαός με την ιστορική του απόφαση γύρισε σελίδα και επέλεξε τον Μπάρακ Ομπάμα, ο οποιος πίστεψε και πιστεύει στις δυνατότητες του πολίτη, σε μια πολιτεία που προασπίζεται τα δικαιώματα του πολίτη, αλλά και εγγυάται μια δίκαιη κοινωνία.

Γι αυτό και ενέπνευσε και δημιούργησε μια δυναμική συμμετοχής των πολιτών και τόσων νέων ανθρώπων στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο, μια δυναμική για την ανατροπή. Το μήνυμα είναι κοινό: μπορούμε. Το μήνυμα των προοδευτικών σε όλη τη γη είναι ότι μπορούμε να αλλάξουμε πορεία».

Γ. Παπανδρέου: Προσβλέπω σε στενή συνεργασία με τον Ομπάμα

Γ. Παπανδρέου: Προσβλέπω σε στενή συνεργασία με τον Ομπάμα

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, σχετικά με την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ.

«Μπορούμε -πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου- να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση υπέρ των πολιτών και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία δικαίου που φροντίζει μεταξύ άλλων τα προβλήματα των συντάξεων, της υγείας και της εργασίας, αλλά μπορούμε και να φτιάξουμε έναν πλανήτη που σέβεται το περιβάλλον και προωθεί την πράσινη ανάπτυξη».

«Μπροστά στα μεγάλα προβλήματα ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα στηρίξω κάθε προσπάθεια αντιμετώπισής τους στον πλανήτη. Ως Ελληνας και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσβλέπω σε στενή συνεργασία με τον Μπάρακ Ομπάμα για τα προβλήματα της περιοχής μας, έτσι ώστε να λυθούν με πνεύμα συνεργασίας, εμπέδωσης ειρήνης και αξιών διεθνούς δικαίου», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχόμενος στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ «κάθε επιτυχία».

Σήμερα το πρωί ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ από το μεσημέρι θα λάβει μέρος στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος με θέμα την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή