Ν. Μαντέλα: Όλοι μπορούν να ονειρεύονται ότι θα αλλάξουν τον κόσμο

Συγχαρητήρια επιστολή στον Μπαράκ Ομπάμα
Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 14:23
A- A A+

«Η νίκη σας κατέδειξε ότι κανείς, σε κανένα σημείο του κόσμου, δεν πρέπει να διστάζει να ονειρευτεί ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και να τον κάνει καλύτερο» αναφέρει ο Νέλσον Μαντέλα στη συγχαρητήρια επιστολή που απέστειλε στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκα Ομπάμα.

Ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής εύχεται στον πρώτο Αφροαμερικανό πρόεδρο των ΗΠΑ «δύναμη και κουράγιο» στα χρόνια που θα έρθουν και εκφράζει την πεποίθησή του πως ο Ομπάμα «θα καταφέρει τελικά να πραγματοποιήσει το όνειρο και να κάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πλήρη εταίρο σε μία κοινότητα των εθνών αφιερωμένη στην ειρήνη και την ευημερία για όλους».

«Πιστεύουμε ότι θα πατάξετε παντού τη μάστιγα της πείνας και της αρρώστιας» σημειώνει ακόμη ο κ. Μαντέλα, υπογραμμίζοντας ότι επικροτεί τη «δέσμευσή του στον αγώνα για την ειρήνη και την ασφάλεια στον πλανήτη».

Στα τέλη Ιουλίου, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε ευχαριστήσει τον Νέλσον Μαντέλα, σε μήνυμά του με αφορμή τα 90 γενέθλια του νοτιοαμερικάνου ηγέτη, επειδή απέδειξε ότι «δεν πρέπει να δεχθούμε τον κόσμο όπως είναι, ότι μπορούμε να τον ξαναφτιάξουμε όπως θα έπρεπε να είναι».

Ο Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος φυλακίστηκε επί 27 χρόνια από το καθεστώς του απαρχάιντ, εξελέγη στις 10 Μαϊου 1994 και ήταν ο πρώτος μαύρος Νοτιοαφρικανός πρόεδρος. Έχει αποσυρθεί από την πολιτική ζωή από το 1999, αλλά συχνά χρησιμοποιεί την εικόνα του για την προώθηση του αγώνα εναντίον των ασθενειών και της παιδικής θνησιμότητας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή