Διαβεβαίωση Μεντβέντεφ για ενδυνάμωση σχέσεων με την Κύπρο

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 19:06
A- A A+

Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων της Ρωσίας - Κύπρου, προς όφελος των δύο χωρών και λαών, έδωσε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Πρόεδρο Χριστόφια με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η καρποφόρα συνεργασία των δύο χωρών θα εξακολουθήσει να αποτελεί βάση για ενδυνάμωση της ειρήνης στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο».

Καταλήγοντας, ο κ. Μετβέντεφ ευχήθηκε στον Πρόεδρο Χριστόφια «κάθε επιτυχία στις δραστηριότητές του και ευημερία στον κυπριακό λαό».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, στο δικό του μήνυμα προς το Δ. Χριστόφια, διατύπωσε την ευχή «να εξευρεθεί μια δίκαιη, συνολική και διαρκής λύση στο Κυπριακό, που θα ενοποιεί τον τόπο».

Υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία που δίνει στην ενδυνάμωση των δεσμών Κυπριακής Δημοκρατίας και Γαλλίας και στην εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και εντός της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή