Γαλλία: Ξέφυγε το μπάτζετ των Ολυμπιακών του Μακρόν

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022 11:54
UPD:12:04
EPA/SARAH MEYSSONNIER / POOL
A- A A+

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού 2024 μπορεί να απέχουν δύο χρόνια, αλλά οι ανησυχίες για το αυξανόμενο κόστος και την ασφάλεια της διοργάνωσης έχουν ήδη αυξηθεί.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για τους Αγώνες έχει ήδη αυξηθεί σε περίπου 8,3 δισ. ευρώ (8,5 δισεκατομμύρια δολάρια) συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων και της οργάνωσης, από έναν αρχικό προϋπολογισμό 6,8 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε το 2018.

Αλλά το τελικό κόστος είναι πιθανό να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς η Γαλλία ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας της διοργάνωσης και έρχεται άλλωστε αντιμέτωποη με υψηλότερο από το προγραμματισμένο κόστος κατασκευής και υλικών.

Μετά από μια συνάντηση μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και των διοργανωτών της εκδήλωσης τη Δευτέρα, οι αξιωματούχοι είναι βέβαιοι ότι η Γαλλία θα καταστήσει την εκδήλωση -- και την τελετή έναρξης της προγραμματισμένης κατά μήκος του Σηκουάνα -- ασφαλή για τους θεατές.

Ωστόσο, το σχέδιο της κυβέρνησης να παρατάξει έως και 11.000 αστυνομικούς κάθε μέρα και έως και 25.000 πράκτορες ασφαλείας, για να αποφευχθεί η επανάληψη χάους αντίστοιχου με τον τελικό του Champions League τον Μάιο, πρόκειται να προσθέσει νέα βάρη στον προϋπολογισμό της εκδήλωσης, που ούτως ή άλλως επιβαρύνεται από τις πληθωριστικές πιέσεις.

Η Γαλλία αντιμετωπίζει επί του παρόντος τον πληθωρισμό που ανέρχεται στο 6,5% τον περασμένο μήνα, ωστόσο η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης τα πήγε καλύτερα από άλλες λόγω των προσπαθειών του Μακρόν να μετριάσει το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος.

Η οργανωτική επιτροπή επιδιώκει να αυξήσει τους πόρους που προέρχονται από χορηγούς που περιλαμβάνουν την Orange SA και την BNP Paribas. Η κυβέρνηση αναμένει ότι οι κρατικές και δημόσιες αρχές θα συνεισφέρουν με περίπου 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σχέδια για αύξηση των προγραμματισμένων τιμών των εισιτηρίων.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή