Εκκληση Ομπάμα για ενότητα του αμερικανικού λαού

Σάββατο, 08 Νοεμβρίου 2008 18:53
UPD:20:20
A- A A+

Έκκληση για ενότητα -τη στιγμή που αναζητούνται λύσεις για τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση- απηύθυνε προς τον αμερικανικό λαό ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στην πρώτη ραδιοφωνική ομιλία του.

Μιλώντας στην εβδομαδιαία εκπομπή των Δημοκρατικών στο ραδιόφωνο, ο Ομπάμα επιδοκίμασε τους ψηφοφόρους όλων των παρατάξεων για την άσκηση του δικαιώματος της ψήφου στις εκλογές της περασμένης Τρίτης και δήλωσε ότι θα εργαστεί με τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους στη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας.

«Αυτό αφορά στην ουσιαστική αναγνώριση ότι εδώ στην Αμερική μπορούμε να συναγωνιστούμε με σθένος στις εκλογές και να αντικρούσει ο ένας τις ιδέες του άλλου, αλλά να υπηρετήσουμε μαζί τους κοινούς σκοπούς μόλις οι εκλογές ολοκληρωθούν», δήλωσε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι «αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια στιγμή που αντιμετωπίζουμε την πιο σοβαρή πρόκληση της ζωής μας».

Ο Ομπάμα διαβεβαίωσε, επίσης, ότι εργάζεται ήδη για να τοποθετήσει μια ομάδα ειδικών που θα είναι έτοιμη να χειριστεί τα προβλήματα αμέσως μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Γερμ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή