Γ. Οικονόμου: Δεν συμφωνούμε με την πρόταση της Κομισιόν για μείωση 15% της κατανάλωσης φυσικού αερίου

«Έχουμε καταθέσει μία σειρά από προτάσεις και σε αυτές θα επιμείνουμε»
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 14:32
UPD:14:42
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Η κυβέρνηση δεν συμφωνεί επί της αρχής με την πρόταση της Κομισιόν για μείωση 15% της κατανάλωσης του φυσικού αερίου» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, η ελληνική πλευρά «έχει καταθέσει μία σειρά από προτάσεις και σε ό,τι αφορά τις τιμές και σε ό,τι αφορά την προμήθεια και σε αυτές τις προτάσεις θα επιμείνει».

Ερωτηθείς σχετικά με το σχέδιο της ΡΑΕ για την αντιμετώπιση κρίσεων στην ηλεκτροπαραγωγή, που προβλέπει ως ύστατο μέτρο τις κυλιόμενες διακοπές ρεύματος και κληθείς να απαντήσει πόσο πιθανό είναι να ενεργοποιηθεί, ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να μην πάμε στην εφαρμογή συστάσεων αυτού του είδους και να μην υπάρξει διατάραξη σε ό,τι αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα».

Ανακοινώσεις εντός της ημέρας για την στήριξη των πληγέντων

Σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές στην Αττική ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε ότι ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, θα προβεί σήμερα σε ανακοινώσεις για την παροχή κρατικής υποστήριξης στους πληγέντες.

Σε ό,τι αφορά τα αίτια για την πυρκαγιά ο κ. Οικονόμου είπε πως «αυτή τη στιγμή έχουν αποκλειστεί ο κεραυνός και το βραχυκύκλωμα, ενώ όλα τα άλλα ενδεχόμενα διερευνώνται». Το έργο της διερεύνησης έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και έχει ήδη αναπτύξει κλιμάκια για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. 

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ακόμη πως προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης. Για το σκοπό αυτό έχουν  ενεργοποιηθεί πάνω από 400 τεχνικοί και 150 οχήματα και μηχανήματα έργου. Μέχρι χθες το απόγευμα είχαν επανηλεκτροδοτηθεί 10.700 καταναλωτές και οι περισσότεροι από τους υποσταθμούς που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση είπε πως «είναι αδύνατον να αποφύγουμε τις πυρκαγιές και τις συνεπακόλουθες ζημιές που έρχονται από αυτές, αλλά είμαστε πια ικανότεροι τόσο στην πρόληψη όσο και στη διαχείρισή τους, στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στην διασφάλιση των περιουσιών των ανθρώπων και στη προστασία των δημόσιων υποδομών». «Τρανή απόδειξη της προόδου που σημειώθηκε είναι ότι καταφέραμε, μέσα σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, να ελέγξουμε μια τεράστια περιαστική πυρκαγιά μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες» ανέφερε. Σημείωσε μάλιστα πως μόνο την τελευταία εβδομάδα είχαμε 390 δασικές πυρκαγιές και η Πυροσβεστική Υπηρεσία  έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με 50 έως 70 φωτιές.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή