Ζαν Τοντ: Βλέπουμε ακόμη αγώνες μαζί με τον Μίκαελ Σουμάχερ

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 12:23
UPD:12:35
EPA/FELIX HEYDER
A- A A+

Σχεδόν μια δεκαετία μετά το σοβαρό ατύχημα του Γερμανού πιλότου στις Άλπεις που άλλαξε τη ζωή του, ο εμβληματικός πρώην πρόεδρος της Ferrari (1993-2008) και μέχρι πρότινος επικεφαλής της FIA, δήλωσε δημόσια πως παρακολουθεί ακόμα και σήμερα αγώνες της Formula 1 μαζί με τον καλό του φίλο, για τον οποίο τα νέα σχετικά με την υγεία του τα τελευταία χρόνια είναι ελάχιστα.

Ο 73χρονος Γάλλος θήτευσε στον προεδρικό θώκο της Scuderia από το 1993 ως το 2008, στα καλύτερα χρόνια, δηλαδή, της καριέρας του Σουμάχερ και οι δυο τους ανέπτυξαν εξαιρετική σχέση με τα χρόνια.

Γι' αυτό και έδωσε το παρών στην Κολονία την Τετάρτη 20 Ιουλίου, όπου και παρέλαβε μαζί με τη σύζυγο του Γερμανού, Κορίνα και την κόρη του Τζίνα, το κρατικό βραβείο του Νόρντχαϊν-Βεστφάλεν. Βραβείο που αποδόθηκε στον Μίκαελ Σουμάχερ και αποτελεί την ύψιστη διάκριση για όσους έχουν γεννηθεί στην περιοχή και έχουν προσφέρει στον τομέα τους.

«Δεν τον έχω αφήσει μόνο του. Εκείνος, η Κορίνα και η οικογένειά μου είχαμε τόσες ξεχωριστές εμπειρίες μαζί. Η ομορφιά του τι έχουμε ζήσει είναι μέρος μας. Δεν μου λείπει ο Μίκαελ, τον βλέπω. Ναι είναι αλήθεια, παρακολουθώ αγώνες με τον Μίκαελ. Αλλά σίγουρα αυτό που μου λείπει είναι όλα όσα κάναμε μαζί», ανέφερε στο γερμανικό δίκτυο RTL και συμπλήρωσε αναφορικά με την παραλαβή του βραβείου εκ μέρους του Σουμάχερ.

«Αν είναι συγκινητικό για εσάς, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο είναι για εμένα. Είναι συγκινητικό αλλά την ίδια στιγμή είμαι περήφανος που μπορώ να μιλάω με τον Μίκαελ. Μερικές φορές οι επιτυχίες και τα χρήματα σε αλλάζουν. Αλλά ο Μίκαελ δεν άλλαξε ποτέ. Είναι τόσο δυνατός».

«Έχει γύρω του ανθρώπους που είναι ξεχωριστοί. Κατά μία έννοια και ο Μίκαελ είναι. Η Κορίνα, ο Μικ και η Τζίνα έχουν γίνει πολύ ξεχωριστοί για εμένα. Έχουν γίνει οικογένεια για εμένα, τη γυναίκα μου και τον γιο μου. Η Κορίνα είναι αποφασισμένη, είναι ταπεινή. Στους δύσκολους καιρούς βλέπεις τον πραγματικό άνθρωπο».
 

Herzlich willkommen in Nordrhein-Westfalen: Michael @Schumacher​s Frau Corinna und Tochter Gina Schumacher sind heute nach Köln gekommen, um den #Staatspreis für Michael Schumacher entgegenzunehmen! @JeanTodt hält die Laudatio – als einstiger Ferrari-Teamchef. pic.twitter.com/YmfGePTZTr

— Staatskanzlei NRW (@landnrw) July 20, 2022

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις