Διεγράφη ο Π. Τατούλης

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 13:23
UPD:21:47
A- A A+

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε σήμερα ο Πέτρος Τατούλης, ενώ λίγο αργότερα η Ρηγίλλης ανακοίνωσε ότι ο βουλευτής Αρκαδίας ετέθη και εκτός του κόμματος της ΝΔ.

Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η τελευταία συνέντευξη του βουλευτή Αρκαδίας, στην οποία καταφέρθηκε προσωπικά εναντίον του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνος», ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «συνένοχο για τα νεοδημοκρατικά δεινά» και υποστήριξε ότι ο κ. Καραμανλής είναι «απόλυτα και πρωταρχικά υπεύθυνος για όλες τις κυβερνητικές επιλογές, πολιτικών και προσώπων», επιρρίπτοντας ευθέως ευθύνες στον πρωθυπουργό για την εξέλιξη υποθέσεων που έπληξαν την κυβέρνηση. «Όσοι τώρα εμφανίζουν τον κ. πρωθυπουργό ως έρμαιο συμβουλατόρων και επίδοξων υπονομευτών, προφανώς δεν τον γνωρίζουν καθόλου καλά και ασφαλώς τον υποτιμούν. Έχει άποψη και γνώση από την πρώτη κιόλας στιγμή», επισημαίνει χαρακτηριστικά και τονίζει: «Ο κ. Καραμανλής κινδυνεύει να χαρακτηριστεί όχι ανίκανος, αλλά συνένοχος από πολιτική άποψη φυσικά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κ. Τατούλης καλεί μάλιστα, τον πρωθυπουργό να καταγγείλει τους «απαγωγείς του» εάν πιστεύει ότι είναι όμηρος, και προσθέτει ότι «η παράταξη διαθέτει ακόμη θαρραλέες δυνάμεις που θα συνδράμουν στην απελευθέρωσή του».

Αίσθηση προκάλεσε η άποψη που εκφράζει ο πρώην κυβερνητικός βουλευτής ότι το τέλος των αυτοδυναμιών δεν σημαίνει χάος, καθώς και η απόρριψη του τελεσίγραφου Καραμανλή για την εσωστρέφεια στο κυβερνών κόμμα.

«Τι μπορέσαμε να κάνουμε εμείς ως κεντροδεξιά παράταξη κατά την πρώτη μας θητεία με την ισχυρή μας πλειοψηφία; Η απάντηση είναι απλή: πολύ λιγότερα απ' όσα κάνουμε σήμερα με την δήθεν ισχνή πλειοψηφία», σημειώνει ο Πέτρος Τατούλης, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του στο δίλλημμα «Καραμανλής ή χάος». Όπως αναφέρει, η εσωστρέφεια σε ένα κόμμα δεν τελειώνει ούτε με εντολές ούτε με κραυγές, αλλά μόνο με πολιτικές που την υπερβαίνουν.

Λ. Ζαγορίτης: Ο κ. Τατούλης έχει αποκοπεί από την παράταξη

Λ. Ζαγορίτης: Ο κ. Τατούλης έχει αποκοπεί από την παράταξη

«Ο κ. Τατούλης έχει αποκοπεί από την παράταξη»

«Ήταν μια ενέργεια σε μια αλυσίδα κινήσεων που δείχνουν ότι ο κ. Τατούλης έχει αποκοπεί από την παράταξη», εξήγησε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Λυπάμαι που γίνεται σε μία συγκυρία που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση», πρόσθεσε ο κ. Ζαγορίτης, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί και με 151 βουλευτές. «Αυτή είναι και η πλειοψηφία για να κυβερνήσει ένα κόμμα», τόνισε.

Στο ίδιος μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, που δήλωσε ότι η συνέντευξη του βουλευτή «αποτελεί ένα ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα τοποθετήσεων που έχει κάνει και πιστοποιούν ότι έχει αποκοπεί πολιτικά και ψυχικά από τον ευρύ πολιτικό χώρο που καλύπτει η ΝΔ».

Γ. Μανώλης: Eυθεία επίθεση Π. Τατούλη κατά του Πρωθυπουργού

Γ. Μανώλης: Eυθεία επίθεση Π. Τατούλη κατά του Πρωθυπουργού

Όπως είπε, η συγκεκριμένη συνέντευξη χαρακτηρίζεται από οξύτητα και ακραίες εκφράσεις, σε ώρες κρίσιμες για τη χώρα, «όπου το ζητούμενο για όλους μας στη ΝΔ είναι η ενότητα και η υπεύθυνη συμπεριφορά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος μίλησε για αποκοπή του κ. Τατούλη από τον πολιτικό χώρο της ΝΔ και τόνισε πως αυτό που προέχει είναι η ενότητα και η υπεύθυνη συμπεριφορά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου.

Γ. Τραγάκης: Ο Τατούλης βρίσκεται ψυχικά και πολιτικά εκτός Ν.Δ.

Γ. Τραγάκης: Ο Τατούλης βρίσκεται ψυχικά και πολιτικά εκτός Ν.Δ.

Eκτός ΚΟ και κόμματος

Ευ. Αντώναρος: Οξύτητα και ακραίες εκφράσεις από τον Π. Τατούλη σε κρίσιμες ώρες

Ευ. Αντώναρος: Οξύτητα και ακραίες εκφράσεις από τον Π. Τατούλη σε κρίσιμες ώρες

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ απέστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, όπου γνωστοποιεί ότι «ο βουλευτής κ. Πέτρος Τατούλης τίθεται από σήμερα εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδος Νέας Δημοκρατίας». Λίγο αργότερα ο Λευτέρης Ζαγορίτης ανακοίνωσε ότι βάσει του καταστατικού του κόμματος αίρονται αυτοδικαίως όλες οι κομματικές ιδιότητες που απέρρεαν από το αξίωμα του κ. Τατούλη.

Αντίδραση Γ. Παπανδρέου

Γ. Παπανδρέου: Όσο δεν διαγράφονται τα προβλήματα, διαγράφονται βουλευτές

Γ. Παπανδρέου: Όσο δεν διαγράφονται τα προβλήματα, διαγράφονται βουλευτές

«Οσο δεν διαγράφονται τα προβλήματα θα διαγράφονται βουλευτές», σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τη διαγραφή του κ. Τατούλη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή