Π. Τατούλης: Επικίνδυνος για τη χώρα ο πρωθυπουργός

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 21:36
UPD:11/11/2008 00:45
A- A A+

Δριμύτατη επίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος και προσωπικά του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή εξαπολύει ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Πέτρος Τατούλης, με κείμενο που ανήρτησε στο πολιτικό του ιστολόγιο (blog) το βράδυ της Δευτέρας, μετά τη διαγραφή του από την Κοινουβουλευτική Ομάδα αλλά και το κόμμα της ΝΔ, με τίτλο «Μόνη ελπίδα οι Έλληνες».

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως η χώρα βρίσκεται σε «πολύπλευρη κρίση» για την οποία «σήμερα φέρει προσωπική ευθύνη ο Κώστας Καραμανλής». Υποστηρίζοντας πως «με τη σημερινή του πράξη ο πρωθυπουργός αποκαλύπτεται ως συνένοχος στη διαφθορά, την ανικανότητα, αναποτελεσματικότητα», σημειώνει πως είναι σε ομηρία και εγκλωβισμένος σε προσωπικά αδιέξοδα, κάτι, που, όπως αναφέρει, τον καθιστά επικίνδυνο για τη χώρα.

«Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε προσωπικό και πολιτικό αδιέξοδο. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να οδηγήσει και τη χώρα σε αδιέξοδο. Στις Δημοκρατίες άλλωστε δεν υπάρχουν αδιέξοδα» σημειώνει χαρακτηριστικά και σε άλλο σημείο του κειμένου προσθέτει: «Με τη σημερινή του πράξη ο πρωθυπουργός πήρε θέση. Ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, διάλεξε τη διαφθορά από τη διαφάνεια. Επέλεξε το νοσηρό δρόμο της συγκάλυψης από το "όλα στο φως". Ένας πρωθυπουργός σε ομηρία και εγκλωβισμένος σε προσωπικά αδιέξοδα είναι επικίνδυνος για τη χώρα».

Ο κ. Τατούλης αναφέρει ακόμα πως «ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλους κληρονόμους και πρίγκιπες της πολιτικής». «Οι πολίτες θέλουν αλλαγές στη ζωή τους και όχι μεγαλόπνοα συνθήματα που η μόνη αλλαγή που θα εξασφαλίσουν είναι η παχυλή και πλούσια ζωή των διαφόρων κομματικοδίαιτων του δημόσιου βίου. Οι πολίτες δεν θέλουν άλλα διλήμματα: δεξιά ή αριστερά. Η μόνη επιλογή είναι μπροστά ή πίσω.

Σε αυτό το κομβικό σημείο για τη χώρα "δεν υπάρχουν αδιέξοδα"» τονίζει.

Υποστηρίζοντας πως «από το "σύστημα ΠΑΣΟΚ" (για να θυμηθούμε τις κατηγορίες που εξαπολύαμε τότε) καταλήξαμε στο "σύστημα Καραμανλή" με τους κουμπάρους και τους υπερέμπιστους Υπουργούς» προσθέτει πως «η ανεξαρτησία από το σάπιο αυτό σύστημα εξουσίας είναι πλέον μονόδρομος» υπογραμμίζει πως «πρέπει εμείς να πείσουμε με την ηχηρή μας παρέμβαση ότι μια άλλη πολιτική είναι εφικτή και ότι αυτή η άλλη πολιτική μπορεί να ανατρέψει την κρίση που ενέσκηψε στη χώρα με αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού».

Στη συνέχεια ξεκαθαρίζει πως «η επιστροφή στη γνωστή πασοκική πολιτεία δεν είναι λύση» και συμπληρώνει πως «η κεντροδεξιά πρέπει να ξαναβρεί τις χαμένες της ρίζες. Ο μεσαίος χώρος πρέπει να ανακαλύψει και πάλι τρόπο να εκφρασθεί».

Καταλήγοντας βάλλει εναντίον «διαφόρων εντεταλμένων της ενημέρωσης» χωρίς να τους κατονομάζει, καλώντας τους «αντί να αναρωτιούνται "ποιος κρύβεται πίσω από τον Τατούλη", να αναρωτηθούν "Γιατί κ. Καραμανλή παραδίδετε την εξουσία;" Ας διοχετεύσουν εκεί τη μεγάλη τους (καλοπληρωμένη) φαντασία προκειμένου να ανακαλύψουν ξένους δακτύλους και ξένα κέντρα. Αν υπάρχουν Εφιάλτες τότε εκείνοι κατοικούν στην αντίπερα όχθη. Οι επικοινωνισμοί τελείωσαν. Αρχίζει η πραγματική πολιτική».

Ολόκληρο το κείμενο του Πέτρου Τατούλη στο http://tatoulis.blogspot.com/2008/11/blog-post_10.html

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή