Δικαστικοί Υπάλληλοι: Εναρξη κινητοποιήσεις με τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 22:23
A- A A+

Σε στάσεις εργασίας προχωρούν από την Τρίτη οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας, βάσει της απόφασης που έλαβε στα τέλη Οκτωβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ).

Συγκεκριμένα, αύριο θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως και το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση στις 12:30 στην Ομόνοια (στοά Ειρηνοδικείου Αθηνών). Θα ακολουθήσει πορεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στον υφυπουργό Οικονομικών.

Η επόμενη στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη, Πέμπτη, (13.11.08) από τις 12:00 έως και το τέλος του ωραρίου.

Ακόμη, αποφασίστηκε από το ΔΣ της ΟΔΥΕ η πραγματοποίηση δίωρων προειδοποιητικών πανελλαδικών στάσεων εργασίας από τις 9:00 έως τις 11:00 καθημερινά, από τις 24/11 έως και τις 28/11.

Η ΟΔΥΕ διαμαρτύρεται «για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο στα δικαστήρια, εισαγγελίες και έμμισθα υποθηκοφυλακεία και η οποία χαρακτηρίζεται: α) Από αύξηση της δικαστηριακής ύλης και β) την εντατικοποίηση της εργασίας λόγω της μη κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων, σε συνδυασμό με την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής (αίθουσες, κτίρια) και μηχανοργάνωσης των δικαστικών υπηρεσιών».

Σύμφωνα τη σχετική της ανακοίνωση, «η λειτουργία των υπηρεσιών οφείλεται στη φιλότιμη προσπάθεια των δικαστικών υπαλλήλων που σε όλες τις περιπτώσεις υπερβάλλουν εαυτούς, χωρίς την ουσιαστική αμοιβή του σημαντικού έργου που προσφέρουν. Την ίδια στιγμή που από το 1997 παραμένει καθηλωμένο το επίδομα ειδικών συνθηκών, οι δε αποδοχές δικαστικών λειτουργών αυξήθηκαν κατά 80%. Με συνέπεια και διαρκή αγώνα προχωρούμε με ενότητα και συλλογική δράση και καλούμε την κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της, να δρομολογήσει επιτέλους λύσεις, να πρωτοστατήσει για τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την επίλυση των αιτημάτων μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή