«Όλη η Αθήνα μια Σκηνή»

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας 18 - 24 Ιουλίου
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022 08:01

«Σσς! Η Αθήνα Κοιμάται..»

A- A A+
Το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει πολιτισμό σε όλες και όλους, σε κάθε γειτονιά, μέσα από το πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή*», που επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Από τις 18 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου, κοινό και καλλιτέχνες συναντιούνται σε 17 γειτονιές της πόλης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες για το πιο απολαυστικό αθηναϊκό πολιτιστικό καλοκαίρι με περισσότερες από εβδομήντα (70) εκδηλώσεις.
 

«Νέα απ’ τον Θερβάντες»

Κεντρικός σταθμός της εβδομάδας των εκδηλώσεων 18 - 24 Ιουλίου είναι το θέατρο Κολωνού, με αφετηρία τη θεατρική παράσταση «Ο αργαλειός της Ανατολής», που θα παρουσιάσει, τη Δευτέρα 18.7, η ομάδα «Εργαστήριο Ονείρου».

Το πρόγραμμα συνεχίζεται την Τρίτη 19.7 με τη συναυλία «Αχ χελιδόνι μου», ένα αφιέρωμα στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, όπου η Μπέττυ Χαρλαύτη και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων θα πλημμυρίσουν το θέατρο Κολωνού με τις μελωδίες του σπουδαίου Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Στέφανος Κορκολής -  Σοφία Μανουσάκη

Ο Στέφανος Κορκολής συνοδευόμενος από τη Σοφία Μανουσάκη, ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου, την Τετάρτη 20.7, για να παρουσιάσει στο κοινό μία ξεχωριστή μουσική βραδιά με έργα των Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη.

«Συλλέκτης Αγγέλων» 

Την Πέμπτη 21.7 θα παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση «Συλλέκτης Αγγέλων» από το «Θέατρο της Μεσογείου», ενώ την Παρασκευή 22.7 θα παρουσιαστεί η πρωτότυπη θεατρική παράσταση «Νέα απ’ τον Θερβάντες» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού.

Μαρία Παπαγεωργίου

Τη μουσική σκυτάλη παίρνει η Μαρία Παπαγεωργίου, το Σάββατο 23.7,  η οποία θα μας μαγέψει με την ξεχωριστή και γεμάτη πάθος ερμηνεία της. Η εβδομάδα κλείνει την Κυριακή 24.7 με θέατρο και την κωμωδία «Το καρέ του έρωτα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη. 
 
** Στο θέατρο Κολωνού η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία διατίθενται μόνο ηλεκτρονικά από την ticketservises.gr 
Διανομή δελτίων εισόδου θα γίνεται και δύο ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο θέατρο.
 

«Το καρέ του έρωτα»

Παράλληλα με το θέατρο Κολωνού κι άλλες μοναδικές μουσικές και θεατρικές στιγμές περιμένουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης στις γειτονιές της Αθήνας. Δύο φίλοι από παλιά, ο Χρήστος Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Σαρρής συναντιούνται την Πέμπτη 21.7 στην πλατεία Αγ. Ελευθερίου για μία συναυλία με αγαπημένα τραγούδια, ενώ την Παρασκευή 22.7 στην πλατεία Αγ. Μαρίνας στο Θησείο το μουσικό σχήμα «ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» μας υπόσχονται μία ατμοσφαιρική μουσική βραδιά. Τέλος, το Σάββατο 23.7 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων, η ομάδα Μπιπ θα παρουσιάσει τη θεατρική performance «Σσς! Η Αθήνα Κοιμάται..».
 
Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00
Ώρα έναρξης παιδικών παραστάσεων: 20:30
Πληροφορίες: www.opanda.gr, https://cultureisathens.gr/
 
*Το πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα, του τριετούς σχεδίου που έχει ανακοινώσει ο Δήμος και οι φορείς του, το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση, την ανάδειξη και την ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας αλλά και την έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού.
 

Προτεινόμενα για εσάς