«160.000 ευρώ το λεπτό στα ταμεία της "Μαφίας Α.Ε."»

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 20:56

A- A A+

"O ετήσιος τζίρος της "Μαφίας Α.Ε." αγγίζει τα 130 δισ. ευρώ, με κέρδη της τάξεως των 70 δισ. ευρώ. Mόνον οι αμιγώς εμπορικές δραστηριότητες των διαφόρων μαφιόζικων οργανώσεων (Κόζα Νόστρα, Καμόρρα, Σάκρα Κορόνα Ουνιτά, Ντράγκετα) αντιστοιχόυν στο 6% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της Ιταλίας. Κάθε ημέρα οι ιταλικές εμπορικές επιχειρήσεις καταβάλλουν για προστασία στη Μαφία 250 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για συνεχή ροή, που αγγίζει τα 10 εκατ. την ώρα και τα 160 χιλιάδες ευρώ το λεπτό".

Αυτά καταγγέλλει η ένωση επιχειρηματιών Sos Impresa στην τελευταία έκθεσή της, λίγες ώρες μετά από την συναυλία κατά της Καμόρρα, στο Καστελβολτούρνο.

Ανδρες της Καμόρρα λίγο πριν από την έναρξη του προγράμματος παρουσιάσθηκαν στο χώρο, και χωρίς δισταγμούς και περιστροφές, ζήτησαν τον "υποχρεωτικό δασμό προστασίας" (pizzo), που η μαφία απαιτεί από κάθε εμπορική ή καλλιτεχνική διοργάνωση.

Για την ιστορία, οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να πληρώσουν και κατήγγειλαν το συμβάν, αλλά συνήθως οι εκβιαζόμενοι αντιδρούν πιο συναινετικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή