Ουκρανία: Επιχειρησιακή παύση για τις ρωσικές δυνάμεις- Πώς συνεχίζεται ο πόλεμος

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 08:52
UPD:08:57
REUTERS/ALEXANDER ERMOCHENKO
A- A A+

Οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία πραγματοποιούν επιχειρησιακή παύση για ανάπαυση και ανασύσταση, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες εκτιμήσεις αναλυτών ότι οι ρωσικές δυνάμεις ξεκινούν επιχειρησιακή παύση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε κάνει άλλωστε λόγο για  επιχειρησιακή παύση των δυνάμεων που συμμετείχαν στην κατάληχη της επαρχίας Λουγκάνσκ, την οποία «σφράγισε» η πτώση της πόλης Λισικάνσκ.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ ανακοίνωσε στις 7 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία σταματούν τις επιχειρήσεις τους για να ξεκουραστούν και να ανακτήσουν τις μαχητικές τους ικανότητες. Ο Κονασένκοφ  δεν διευκρίνισε την προβλεπόμενη διάρκεια της επιχειρησιακής παύσης των ρωσικών δυνάμεων.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου, κατά τη διάρκεια αυτής της επιχειρησιακής παύσης οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν σταματήσει τις ενεργές εχθροπραξίες και είναι απίθανο να το πράξουν. Οι δυνάμεις της Μόσχας συνέχισαν να διεξάγουν περιορισμένες χερσαίες και αεροπορικές επιθέσεις, κάνοντας χρήση πυραύλων και του πυροβολικού σε όλους τους άξονες στις 7 Ιουλίου.

Τα ρωσικά στρατεύματα πιθανότατα θα συνεχίσουν να επιδίδονται σε μικρής κλίμακας επιθετικές ενέργειες καθώς ανασυγκροτούν δυνάμεις και θέτουν τις προϋποθέσεις για μια πιο σημαντική επίθεση μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή τους επόμενους μήνες, εκτιμούν οι αναλυτές του αμερικανού think tank. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή