Τακαχάσι Καζούκι - Πέθανε, σε ηλικία 60 ετών, ο δημιουργός του κόμικ «Yu-Gi-Oh»

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 00:58
UPD:01:01
A- A A+

Ο Τακαχάσι Καζούκι, Ιάπωνας καλλιτέχνης manga, δημιουργός της σειράς κόμικς «Yu-Gi-Oh» βρέθηκε νεκρός, σε ηλικία 60 ετών.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NHK της Ιαπωνίας ανέφερε ότι το άψυχο σώμα του Τακαχάσι Καζούκι εντοπίστηκε στη θάλασσα, περίπου 300 μέτρα από την ακτή του Νάγκο στο νησί Οκινάουα. Όπως μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ο Τακαχάσι Καζούκι φορούσε εξοπλισμό για κολύμβηση με αναπνευστήρα.

«Ερευνούμε την υπόθεση τόσο ως πιθανό ατύχημα όσο και ως έγκλημα», είπε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το BBC.

Ο Τακαχάσι Καζούκι το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Τακαχάσι Καζούο, ξεκίνησε ως καλλιτέχνης manga στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αλλά δεν σημείωσε μεγάλη επιτυχία μέχρι που δημιούργησε το «Yu-Gi-Oh!» σειρά manga για αγόρια το 1996. Η σειρά επικεντρώνεται σε ένα αγόρι που λύνει ένα αρχαίο πάζλ και ξυπνά μέσα του ένα alter-ego, το οποίο λύνει τις αντιδικίες συμμετέχοντας σε παιχνίδια με κάρτες.

Το manga «Yu-Gi-Oh» πρωτοκυκλοφόρησε στο περιοδικό Weekly Shonen Jump, όπου εκδιδόταν έως το 2004. Σύντομα, από το manga Yu-Gi-Oh! προέκυψαν ένα επιτυχημένο παιχνίδι καρτών, ένα τηλεοπτικό anime και μια τεράστια γκάμα παιχνιδιών και βιντεοπαιχνιδιών.

Το «Yu-Gi-Oh» πιστοποιήθηκε από το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ως το παιχνίδι καρτών ανταλλαγής με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο.

Προτεινόμενα για εσάς