ΠΑΣΟΚ: Αναξιόπιστος ο πρωθυπουργός

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 17:03
UPD:17:06
A- A A+

Nέες έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού για την οικονομική πολιτική εν μέσω και της διεθνούς κρίσης διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα απέρριψε τις αιτιάσεις του κ. Κώστα Καραμανλή από το βήμα της Βουλής εις βάρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για επιλεκτική και παραπλανητική χρήση στοιχείων σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος, αντιτείνοντας πως η «παράταξη που χρεώνει διαχρονικά την χώρα είναι η ΝΔ». Μάλιστα, αναφερόμενος στο δημόσιο έλλειμμα σημείωσε πως σήμερα «πληρώνουμε την ανοησία της απογραφής, την ανικανότητα της κυβέρνησης για σωστή διαχείριση και τις επιλογές της, εξαιτίας των οποίων δεν υπάρχουν περιθώρια στον προϋπολογισμό».

Σε ό,τι αφορά τις βολές του κ. Καραμανλή κατά του ΠΑΣΟΚ για τις προτάσεις που έχει καταθέσει, ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε πως «το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει κοστολογίσει την πρόταση του κόμματος για ενίσχυση των ασθενέστερων σε λίγο πάνω από 2 δισ. ευρώ» και επανήλθε στις κατηγορίες του για αναξιοπιστία του πρωθυπουργού, επικαλούμενος τις εξαγγελίες για το Ταμείο κατά της Φτώχειας για το οποίο «μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ».

Σχετικά με τις αναφορές του πρωθυπουργού για την αξιοποίησητης περιουσίας των Ταμείων, σημείωσε πως ο κ. Καραμανλής «ξέχασε να μας πει την λέξη «δομημένα ομόλογα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επέμεινε τέλος πως το κυβερνητικό σχέδιο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι «έωλο» και «αδιαφανές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή