Πώς φτάσαμε από την Πυθαγόρειο Διατροφή στο σήμερα;

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 10:26
A- A A+

 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση ετοιμάζεται στη Σάμο στις 27 και 29 Ιουνίου, για όσους βρίσκονται στο πανέμορφο νησί του Αιγαίου.

Ο Πυθαγόρας ήταν μάλλον ο πρώτος γνωστός χορτοφάγος και στα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ. ξεκίνησε να προωθεί την ιδέα της αποφυγής κρέατος, ενώ ο ίδιος έτρωγε κυρίως, φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και σε μικρό βαθμό γαλακτοκομικά. Πόσο επηρέασε η Πυθαγόρειος διατροφή τη σύγχρονη τάση του βιγκανισμού; Πώς εξελίχθηκαν οι διατροφικοί κανόνες που πρώτος θέσπισε ο Πυθαγόρας, δια μέσου των αιώνων; Ποιοι παράγοντες συντελούν στη διατήρηση της υγείας και ευρωστίας; Είναι η Μεσογειακή δίαιτα και ο βιγκανισμός, εκφάνσεις που προέκυψαν από την ισορροπημένη Πυθαγόρειο διατροφή;

Σε αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσει η θεματική παρουσίαση «Από την Πυθαγόρειο Διατροφή στο σήμερα και το αύριο της Σάμου» που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Ιουνίου στο  Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου Σάμου στις 9 το βράδυ και την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ στο Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου. Οι παρουσιάσεις εντάσσονται στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια», υποστηρίζονται δε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθαγορείου «ο Λυκούργος» και τον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου.

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή