Mag
Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 10:26

Πώς φτάσαμε από την Πυθαγόρειο Διατροφή στο σήμερα;

Μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση ετοιμάζεται στη Σάμο στις 27 και 29 Ιουνίου, για όσους βρίσκονται στο πανέμορφο νησί του Αιγαίου.

 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση ετοιμάζεται στη Σάμο στις 27 και 29 Ιουνίου, για όσους βρίσκονται στο πανέμορφο νησί του Αιγαίου.

Ο Πυθαγόρας ήταν μάλλον ο πρώτος γνωστός χορτοφάγος και στα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ. ξεκίνησε να προωθεί την ιδέα της αποφυγής κρέατος, ενώ ο ίδιος έτρωγε κυρίως, φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και σε μικρό βαθμό γαλακτοκομικά. Πόσο επηρέασε η Πυθαγόρειος διατροφή τη σύγχρονη τάση του βιγκανισμού; Πώς εξελίχθηκαν οι διατροφικοί κανόνες που πρώτος θέσπισε ο Πυθαγόρας, δια μέσου των αιώνων; Ποιοι παράγοντες συντελούν στη διατήρηση της υγείας και ευρωστίας; Είναι η Μεσογειακή δίαιτα και ο βιγκανισμός, εκφάνσεις που προέκυψαν από την ισορροπημένη Πυθαγόρειο διατροφή;

Σε αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσει η θεματική παρουσίαση «Από την Πυθαγόρειο Διατροφή στο σήμερα και το αύριο της Σάμου» που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Ιουνίου στο  Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου Σάμου στις 9 το βράδυ και την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ στο Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου. Οι παρουσιάσεις εντάσσονται στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια», υποστηρίζονται δε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθαγορείου «ο Λυκούργος» και τον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου.

Διαβάστε περισσότερα